10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μία δεκαετία από το BMW Group

Μία σειρά από μέτρα στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, λαμβάνει ο γερμανικός όμιλος

10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μία δεκαετία από το BMW Group

Μία σειρά από μέτρα στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, λαμβάνει ο γερμανικός όμιλος

Τη δέσμευσή του για συμμετοχή στην προσπάθεια διατήρησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από την προβιομηχανική περίοδο, εξέφρασε το BMW Group. Με την εισαγωγή της στρατηγικής Neue Klasse, ο γερμανικός όμιλος ενισχύει τους στόχους που έθεσε και ανακοίνωσε πέρσι το καλοκαίρι αναφορικά με τη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2.

Το BMW Group θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση δευτερογενών υλικών με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, βελτιώνοντας τις προϋποθέσεις πλαισίου για την ανάπτυξη μιας αγοράς δευτερογενών υλικών.

Ο ισχυρότερος μοχλός σε αυτή την πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα είναι η ηλεκτρική κινητικότητα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών, η εταιρεία θα θέσει σε κυκλοφορία περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Από το 2030, τουλάχιστον οι μισές από τις πωλήσεις του BMW Group θα αντιπροσωπεύουν ηλεκτρικά οχήματα, με τη μάρκα MINI να προσφέρει  αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα από το 2030.

Μέχρι το 2030, οι εκπομπές CO2 ανά όχημα και διανυθέν χιλιόμετρο θα είναι τουλάχιστον οι μισές από τα επίπεδα του 2019. Οι δεσμεύσεις των κατασκευαστών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αξιολογούνται καλύτερα λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εδώ, το BMW Group σχεδιάζει μείωση εκπομπών CO 2 ανά όχημα τουλάχιστον 40%.

Δείτε ακόμα: Το SUV υδρογόνου της BMW αρχίζει δοκιμές

Το BMW Group είναι ο πρώτος Γερμανός κατασκευαστής αυτοκίνητων που προσχωρεί στο Business Ambition for 1.5° C της πρωτοβουλίας Science Based Targets Initiative και δεσμεύεται στο στόχο της πλήρους κλιματικής ουδετερότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας μέχρι το 2050 το αργότερο. Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χρήση καινοτομίας και όχι καθολικής απαγόρευσης ορισμένων τεχνολογιών.

«Ο τρόπος διαχείρισης των εκπομπών CO2 από την πλευρά των εταιρειών διαδραματίζει μείζονα ρόλο όταν αξιολογείται η εταιρική υπευθυνότητα. Αποφασιστικός παράγοντας στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι η αποτελεσματική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των οχημάτων σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Γι’ αυτό θέτουμε διάφανους και φιλόδοξους στόχους για ουσιαστική μείωση των εκπομπών CO2.  Αυτοί έχουν εγκριθεί από την πρωτοβουλία ‘Science Based Targets Initiative’ και θα προσφέρουν μία αποτελεσματική και μετρήσιμη συμβολή», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Πέμπτη. «Με την Neue Klasse ενισχύουμε σημαντικά τη δέσμευση μας και δεσμευόμαστε επίσης σε μία σαφή πορεία για την επίτευξη του στόχου του 1,5 βαθμού Κελσίου».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!