Διευρύνεται η γκάμα της Porsche Taycan

Η Porsche Taycan αποκτά μια έκδοση Sport Turismo χωρίς SUV στοιχεία και μια πιο σπορ, με τα διακριτικά GTS

Διευρύνεται η γκάμα της Porsche Taycan

Η Porsche Taycan αποκτά μια έκδοση Sport Turismo χωρίς SUV στοιχεία και μια πιο σπορ, με τα διακριτικά GTS

Η Porsche προχώρησε σε μια προσθήκη στη γκάμα της Taycan. Τώρα δίπλα στην «Cross Turismo», τοποθετείται η έκδοση «Sport Turismo» που προσανατολίζεται στην άσφαλτο. Αυτή, μαζί με τη sedan εκδοχή του μοντέλου θα αποκτήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο μια έκδοση με τα διακριτικά GTS.

Όπως υποστηρίζει η Porsche, η έκδοση GTS αποτελεί «τον απόλυτο συνδυασμό επιδόσεων και πολυτέλειας». Η Taycan GTS θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην κορυφαία Taycan Turbo και την Taycan 4S. Η νέα έκδοση Taycan GTS και Taycan GTS Sport Turismo θα στοιχίζουν στη Γερμανία 131.834 € και 132.786 € αντίστοιχα.

Η Taycan GTS θα διακρίνεται για τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της. Αποδίδει 440 kW (598 ίππους) με την ηλεκτρική κατανάλωση να είναι 24,1 – 20,3 kWh/100 χλμ. Η αυτονομία σε μικτό κύκλο είναι 424 – 504 χιλιόμετρα, ενώ μέσα στην πόλη υπολογίζεται σύμφωνα με τον κατασκευαστή στα 524 – 625 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, με χρήση launch control κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δλ. (ισχύει και για τις δύο εκδόσεις), ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση περιλαμβάνει το σύστημα PASM (Porsche Active Suspension Management), που έχει ρυθμιστεί ειδικά για την έκδοση GTS. Ως έξτρα είναι διαθέσιμη και η τετραδιεύθυνση, που ενισχύει ακόμα περισσότερο τα σπορ χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Ξεχωριστή είναι και η εμφάνιση της GTS, με στοιχεία σε μαύρο ή σκούρο χρώμα, που συναντάμε στον εμπρός προφυλακτήρα, στο κάτω τμήμα των εξωτερικών καθρεπτών. Ανάλογα, λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα, αλλά και σε «βουρτσισμένο» αλουμίνιο υπάρχουν και στο εσωτερικό, χαρίζοντας στο μοντέλο περισσότερη κομψότητα και δυναμισμό.

Η Taycan Sport Turismo συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τις δύο Taycan. Η προσθήκη αυτής της έκδοσης μεγαλώνει την οικογένεια της Taycan που τώρα έχει τρεις εκδόσεις αμαξώματος. Αυτή η έκδοση προορίζεται για αυτούς που θέλουν να έχουν την καθημερινή πρακτικότητα που προσφέρει η Taycan Cross Turismo, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το σπορ χαρακτήρα της Taycan sport saloon.

Η Taycan Sport Turismo μοιράζεται τη σπορ σιλουέτα και τη λειτουργικότητα που προσφέρει η σχεδίαση της Taycan Cross Turismo. Ο χώρος στο πίσω μέρος για τα κεφάλια είναι 45 χιλ. μεγαλύτερος από αυτόν της σεντάν εκδοχής, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει τα 1.200 λίτρα. Ωστόσο, η Taycan Sport Turismo δεν έχει off road σχεδιαστικά στοιχεία.

Επιπλέον, διαθέσιμη ως έξτρα είναι μια πανοραμική οροφή, που γίνεται από διάφανη, ματ με το πάτημα ενός κουμπιού. Η οροφή υγρών κρυστάλλων είναι διαιρεμένη σε εννέα τμήματα, που παρέχουν τη δυνατότητα να ρυθμιστούν ξεχωριστά. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά στο χώρο του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!