Chaos: Το ελληνικό hypercar των 3.000 ίππων

Ο Σπύρος Πανόπουλος δημοσίευσε τις επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φιλόδοξου project του

Chaos: Το ελληνικό hypercar των 3.000 ίππων

Ο Σπύρος Πανόπουλος δημοσίευσε τις επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φιλόδοξου project του

Όπως είχε προαναγγείλει εδώ και εβδομάδες, ο Σπύρος Πανόπουλος αποκάλυψε το Chaos, το πρώτο ultracar όπως το ονομάζει. Ο ιδρυτής της SP Automotive δημοσίευσε φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, με ορισμένα μέρη του να δημιουργούνται σε 3D printer. Στόχος είναι η παραγωγή του να είναι εξαιρετικά περιορισμένη, σε μόλις 20 μονάδες, με την τιμή του να ξεπερνά ανάλογα με την έκδοση τα 12 εκατ. ευρώ.

Το Chaos έχει μήκος 5,05 μέτρα, πλάτος 2,07 μ. και ύψος μόλις 1,12 μ. Το μεταξόνιό του φθάνει τα 2,85 μέτρα και το βάρος, χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών, διατηρείται κάτω από τα 1.400 κιλά. Ο Σπύρος Πανόπουλος ανακοίνωσε ότι θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις, αμφότερες με 4λιτρο V10 κινητήρα με δύο turbo.

Η βασική θα ονομάζεται Earth Vision και ο κινητήρας της θα αποδίδει 2.049 ίππους και 1.389 Nm ροπής. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 1,9 δευτερόλεπτα και τα 300 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε 7,9 δλ. Στην κορυφαία Zero Gravity η μέγιστη ισχύς ανέρχεται σε 3.065 ίππους και η ροπή στα 1.983 Nm. Εδώ το βάρος περιορίζεται στα 1.272 κιλά, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να βελτιώνονται και άλλο: 0-100 χλμ/ώρα σε 1,55 δλ. και 0-300 χλμ/ώρα σε 7,1 δλ. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Σπύρος Πανόπουλος θεωρεί ότι είναι εφικτή μέγιστη ταχύτητα άνω των 500 χλμ/ώρα.

Το εσωτερικό συνδυάζει ακριβά υλικά, τιμόνι τύπου F1 με ενσωματωμένη οθόνη, λίγους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα, μία ακόμη οθόνη αφής για το συνοδηγό και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, το πρόγραμμα της SP Automotive για το Chaos προβλέπει παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση, παρουσίαση και δοκιμή από την εκπομπή Top Gear του BBC, προσπάθεια επίτευξης ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής, προσπάθεια ρεκόρ χρόνου στην πίστα του Nurburgring για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής, προσπάθεια ρεκόρ επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!