Εικόνες ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτουν το επερχόμενο Renault 5 Ε-Tech

Η πολυαναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική επανεκκίνηση του εμβληματικού Renault 5 θα παρουσιαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Εικόνες ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτουν το επερχόμενο Renault 5 Ε-Tech

Η πολυαναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική επανεκκίνηση του εμβληματικού Renault 5 θα παρουσιαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Φαίνεται ότι ο σχεδιασμός του πολυαναμενόμενου Renault 5 E-Tech θα παραμείνει πιστός στο αρχικό concept που συνεπήρε το διαδίκτυο το 2021. Αυτό βασίζεται στις νέες επίσημες εικόνες κατάθεσης ευρεσιτεχνίας που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με ρετρό σχεδιασμό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2024.

Οι εικόνες του αμιγώς ηλεκτρικού R5 δημοσιεύτηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και αποκαλύπτουν ότι έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές στο σχεδιασμό κατά τη διάρκεια της μακράς διαδρομής του αυτοκινήτου από το concept στην παραγωγή. Το σήμα της Renault θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο εμπρός μέρος, πλαισιωμένο από μια σειρά φωτιστικών σωμάτων LED με ιδιαίτερο στυλ.

Έχουν γίνει όμως κάποιες αλλαγές, όπως η προσθήκη μιας μεγάλης εισαγωγής αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα που θα βοηθήσει στην ψύξη της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η θύρα φόρτισης θα βρίσκεται κοντά στους θόλους των εμπρός τροχών, όπως και στο μεγάλο του αδελφό, το Renault Megane E-Tech.

Φαίνεται ότι το R5 παραγωγής θα διαθέτει επίσης συμβατικές χειρολαβές στις εμπρός θύρες, αντί για τις αναδυόμενες που είδαμε στο concept, αλλά επιμένει στις κρυφές χειρολαβές στην τρίτη κολόνα, παρόμοιες με αυτές του βενζινοκίνητου supermini Clio.

Εντωμεταξύ, το πίσω μέρος διαθέτει μια σειρά από όρθια φώτα και έναν μεγάλο πλαστικό προφυλακτήρα, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο. Ωστόσο, αντί για φωτεινή μπάρα, τα πίσω φώτα του R5 παραγωγής θα ενωθούν με μια μαύρη οριζόντια μπάρα που θα διατρέχει τη θύρα του χώρου αποσκευών.

Ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο που αποκάλυψε η Renault είναι η εξωτερική ένδειξη φόρτισης που τοποθετείται στην κορυφή του καπό. Παραπέμποντας στον αεραγωγό του καπό του αρχικού R5, αυτό το νέο πάνελ γραφικών θα εμφανίζει εξωτερικά την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου όταν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, φωτίζοντας το γραφικό «5» που αποτελεί το σήμα του αυτοκινήτου.

Οι εικόνες teaser μας δίνουν επίσης μια γεύση από το σήμα του νέου Renault 5 και το σχεδιασμό των προβολέων που φαίνεται να έχουν ένα μικροσκοπικό μοτίβο της γαλλικής σημαίας στην επάνω γωνία και ένα σημάδι στο κέντρο τους, που παρομοιάζεται με την κόρη του ανθρώπινου ματιού.

Το πίσω μέρος διαθέτει οριζόντιες λωρίδες φωτισμού που θα συμβάλουν σε μία ξεχωριστή νυχτερινή εμφάνιση. Οι teaser εικόνες αποκαλύπτουν επίσης ότι τα φώτα δε θα βρίσκονται κάτω από έναν τυπικό κάλυμμα, και διαθέτουν ένα πτερύγιο στην άκρη τους, που λειτουργεί ως αεροτομή για να εξομαλύνει τη ροή του αέρα καθώς αποσπάται από το πλάι του αμαξώματος.

Οι εικόνες teaser επιβεβαιώνουν επίσης ότι μια έκδοση του εντυπωσιακού κίτρινου χρώματος του αρχικού concept θα είναι ένα από τα στάνταρ διαθέσιμα χρώματα, πιθανώς μαζί με άλλες φωτεινές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, όπως υποδηλώνουν άλλες εικόνες.

Όλες αυτές οι νέες λεπτομέρειες έρχονται να προστεθούν σε όσα ήδη γνωρίζουμε για το νέο 5 της Renault, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι θα λανσαριστεί με μια μπαταρία 52 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, ο οποίος είναι ικανός να διανύσει έως και 400 χλμ. με μια φόρτιση. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small, γνωστή παλαιότερα ως CMP-B EV, και θα διαθέτει στάνταρ πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων υψηλής τεχνολογίας.

H τιμή του νέου Renault 5 αναμένεται να εκκινεί από τα 25.000 ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές που προσφέρουν επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2025.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!