Porsche Cayenne Turbo GT: Μετά το Nurburgring… στο Goodwood

Αφού σημείωσε ρεκόρ για SUV στην “Πράσινη Κόλαση”, η ταχύτερη Cayenne παραγωγής πήγε μια βόλτα στην Αγγλία

Porsche Cayenne Turbo GT: Μετά το Nurburgring… στο Goodwood

Αφού σημείωσε ρεκόρ για SUV στην “Πράσινη Κόλαση”, η ταχύτερη Cayenne παραγωγής πήγε μια βόλτα στην Αγγλία

Πρεμιέρα για την ταχύτερη Cayenne παραγωγής όλων των εποχών: η νέα Cayenne Turbo GT παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, όπου συμμετείχε στην ανάβαση των 1,86 χιλιομέτρων.

Από το ντεμπούτο της το 2002, η Porsche Cayenne έθεσε το σημείο αναφοράς, υπογραμμίζοντας τον όρο “Sport” στο ακρωνύμιο “Sport Utility Vehicle” και συνδυάζοντας την εξαιρετική δυναμική του πλαισίου της με την ευέλικτη καθημερινή χρηστικότητα. Η Porsche γιόρτασε την επιτυχία της γκάμας των SUV μοντέλων της και το λανσάρισμα της Turbo GT με μια μικρή παρέλαση από Cayenne στο Goodwood.

Η Cayenne Transsyberia του 2008, η Cayenne Turbo S του 2008 και η Cayenne GTS του 2014, που συμμετείχαν στην επίδειξη και ανέβηκαν στο λόφο, προέρχονταν από τη συλλογή του Μουσείου της Porsche. Εκτός, όμως, από τις Cayenne, το «παρών» στο Goodwood έδωσε και η νέα Porsche GT3. Από εκεί και πέρα, η προσοχή δόθηκε στα απίστευτα εκθέματα του παρελθόντος από το μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη, όπως η “917 KH”, η “917/30 Spyder”, η “935/78 ‘Moby Dick’ και η “Type 2708”.

Όσο για τις δυνατότητες της Cayenne Turbo GT στο δρόμο, αφήνουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της να μιλήσουν γι’ αυτή. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: η ισχύς του οκτακύλινδρου biturbo κινητήρα της φτάνει τους 640 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 850 Nm. Για τη μετάδοση φροντίζει μια πιο γρήγορη έκδοση του αυτόματου Tiptronic S με τις οκτώ σχέσεις. Έτσι, το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα είναι ζήτημα μόλις 3,3 δλ.! Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!