Αυτό είναι το πιο καλοπουλημένο σπορ αυτοκίνητο της δεκαετίας

Με ιστορία σχεδόν 60 χρόνων, παραμένει το αδιαφιλονίκητο best-seller σπορ μοντέλο παγκοσμίως τα τελευταία 10 χρόνια.

Αυτό είναι το πιο καλοπουλημένο σπορ αυτοκίνητο της δεκαετίας

Με ιστορία σχεδόν 60 χρόνων, παραμένει το αδιαφιλονίκητο best-seller σπορ μοντέλο παγκοσμίως τα τελευταία 10 χρόνια.

Ένα χρόνο πριν τα 60ά της γενέθλια, η Ford Mustang έχει κερδίσει μέσα σε αυτές τις 6 δεκαετίες πάρα πολλά βραβεία – και αμέτρητες καρδιές. Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο συνολικά τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με την Ford και τα στοιχεία ταξινομήσεων της S&P Global Mobility*.

Όπως είναι βέβαια αναμενόμενο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία στη ζήτηση της Mustang, σε ποσοστό 78% επί των παγκόσμιων πωλήσεων του μοντέλου. Άλλες αγορές όπου καταγράφηκε ανοδική τάση το 2022 στις πωλήσεις του μοντέλο είναι η Γερμανία (+17,0%), η Μ. Βρετανία (+14,4%) και η Ελβετία (+14,9%), ενώ και στη Μέση Ανατολή σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 7,4%.

Με την ολοκαίνουργια 7η γενιά, η Ford Mustang ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Είναι διαθέσιμη με cabrio και coupe αμάξωμα, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και με δύο κινητήρες: τον 4κύλινδρο turbo EcoBoost 2,3 λίτρων και τον ισχυρότερο V8 Coyote 5,0 λίτρων της Mustang GT. Από τις νέες δυνατότητες και τεχνολογίες που διαθέτει, ξεχωρίζει το νέο (προαιρετικό) σύστημα Electronic Drift Brake που κάνει τις πλαγιολισθήσεις ακόμη πιο εύκολες…

Η ειδική έκδοση Mustang Dark Horse διακρίνεται για την περισσότερο «απειλητική» της εμφάνιση και κινείται από έναν ειδικά τροποποιημένο 5λιτρο V8 5 που αποδίδει 500 ίππους.

Είναι επίσης γνωστό πως η οικογένεια της Mustang έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη της Mustang Mach-E, του αμιγούς ηλεκτρικού SUV που είναι πλέον διαθέσιμο σε 39 χώρες. Η παραγωγή της Mustang Mach-E ξεπέρασε τα 150.000 αυτοκίνητα μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η εταιρεία κλιμακώνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) σε ρυθμό 600.000 μονάδων ετησίως μέχρι τα τέλη του 2023 και πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2026.

* Με βάση τις παγκόσμιες ταξινομήσεις ελαφρών οχημάτων της S&P Global Mobility που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτές συντάσσονται από κυβερνητικές και άλλες πηγές και καταφράφουν το 95% του παγκόσμιου όγκου νέων οχημάτων σε περισσότερες από 80 χώρες. Το σπορ αυτοκίνητο, όπως ορίζεται από την S&P Global Mobility, περιλαμβάνει δίθυρα κουπέ και cabrio μοντέλα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!