Οι ΜcLaren F1 LM & Solus GT στις πιο προσιτές εκδοχές τους

Mε αφορμή τα 60ά γενέθλια της McLaren, δύο μοντέλα της από τα πλέον υπερβατικά και διάσημα αποκτούν alter ego από τουβλάκια Lego

Οι ΜcLaren F1 LM & Solus GT στις πιο προσιτές εκδοχές τους

Mε αφορμή τα 60ά γενέθλια της McLaren, δύο μοντέλα της από τα πλέον υπερβατικά και διάσημα αποκτούν alter ego από τουβλάκια Lego

H σειρά των Lego Speed Champions μόλις απέκτησε δύο ακόμα εκπροσώπους με την μορφή της θρυλικής McLaren F1 LM και της υπερβατικής Solus GT οι οποίες εκτός του προφανούς, μια δημιουργική ενασχόληση με τετράτροχο ενδιαφέρον, έχουν και επετειακό χαρακτήρα μιας και εντάσσονται στη συλλογή με αφορμή την 60η επέτειο από την ίδρυση της βρετανικής φίρμας.

Εν είδει υπενθύμισης, η F1 LM, αποτελεί ένα από τα διασημότερα νόμιμα για το δρόμο μοντέλα της βρετανικής φίρμας και κατασκευάστηκε με τεχνολογική αφετηρία την νικηφόρα αγωνιστική έκδοση η οποία κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο του 24ωρου αγώνα του Le Mans το 1995.

Στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί μια απολύτως αναγνωρίσιμη σιλουέτα με διαστάσεις 15 εκ. μήκος, 7,0 εκ. πλάτος και 4,0 εκ. ύψος, αποτελούμενη από τουβλάκια Lego σε μια κατασκευή προσβάσιμη στους περισσότερους μιας και η συγκεκριμένη σειρά είναι προσιτή, τόσο σε ως λογική κατασκευής (δεν ανήκει στην πολύπλοκή σειρά Technic) όσο και σε τιμή μιας και το kit ξεκινά από τα 44,99 ευρώ, αναλόγως βέβαια και την αγορά.

Eπιστρέφοντας στα χαρακτηριστικά της μινιατούρας, υιοθετεί το πορτοκαλί χρώμα που είναι συνυφασμένο με την McLaren και συνοδεύεται από μια μινιατούρα οδηγού.

Σε ό,τι αφορά την Solus GT, πρόκειται για το εκκεντρικό μονοθέσιο αγωνιστικό μοντέλο που η βρετανική φίρμα παρουσίασε στο πλαίσιο της Monterey Car Week τον Αύγουστο του 2022.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικής περιορισμένης παραγωγής μοντέλο -θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα- η McLaren φρόντισε να το εφοδιάσει και με ένα εξίσου υπερβατικό, ανάλογο των υπόλοιπων προδιαγραφών του, κινητήρα με την σφραγίδα της Judd.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό V10 χωρητικότητας 5,2 λίτρων με απόδοση 840 ίππων και 650 Nm ροπής. Για την ιστορία, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 320 χλμ./ώρα.

Στην περίπτωση της αναπαραγωγής δια χειρός Lego το Solus GT έχει σμικρυνθεί σε μια μινιατούρα με μήκος 16,0 εκ., πλάτος 8,0 και ύψος 4,0 εκατοστά και με εξίσου αγωνιστικούς χρωματισμούς με την F1 LM.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!