Περισσότερες λεπτομέρειες της Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

H Zagato ετοιμάζει μία ειδική έκδοση δίθυρη έκδοση της Alfa Romeo Giulia, με μικρότερο μεταξόνιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες της Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

H Zagato ετοιμάζει μία ειδική έκδοση δίθυρη έκδοση της Alfa Romeo Giulia, με μικρότερο μεταξόνιο.

H Alfa Romeo αποκάλυψε στο Instagram μερικές εικόνες teaser από την έκδοση της Giulia SWB Zagato που προετοιμάζει για το 2023 σε συνεργασία με την περίφημη ιταλική εταιρεία αμαξωμάτων. Πρόκειται για μία δίθυρη έκδοση του σπορ sedan με ολοκαίνουργιο αμάξωμα το οποίο φέρει πράσινο χρώμα στις εικόνες και πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα.

Το «SWB» στην ονομασία συνιστά ότι πέραν του διαφορετικού αμαξώματος, θα έχει και μικρότερο μεταξόνιο από τα 2.820 χλστ. του κανονικού ιταλικού μοντέλου. Δεν είναι σαφές ακόμα αν η έκδοση της Zagato θα είναι διθέσια, με ένα κέλυφος από ανθρακονήματα -που φαντάζει πιο πιθανό, καθώς φαίνεται να υπάρχει κλωβός ασφαλείας- ή θα έχει διάταξη 2+2.

Στις φωτογραφίες φαίνεται μία εμπρός αεροτομή, φωτιστικά σώματα παρόμοια με αυτά της Tonale και καπό με αεραγωγό. Προηγούμενα teaser συνιστούν ότι το πίσω μέρος θα έχει μορφή Cammback, δηλαδή θα χαμηλώνει και θα κόβεται απότομα, παρόμοια με αυτό της Giulia TZ της δεκαετίας του 1960.

Το μοντέλο αναμένεται να έχει το Montreal Green χρώμα που είχε χρησιμοποιηθεί για την Giulia GTA. Παράλληλα, θα χρησιμοποιεί τον twin-turbo V6 κινητήρα 2,9 λίτρων της GTA, που αποδίδει 533 ίππους και 600 Nm, αν και δεν είναι γνωστό αν η Alfa Romeo θα αυξήσει περαιτέρω την απόδοση. Ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό, οι επιδόσεις αναμένεται να βελτιωθούν, λόγω του μικρότερου βάρους.

Το μοντέλο ενδέχεται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την Alfa Romeo, η οποία σκοπεύει να έχει αμιγώς ηλεκτρικό στόλο έως το 2027.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!