Συνεργασία McLaren και Lockheed για φουτουριστικά supercar

H McLaren, γνωστή και από τους αγώνες βρετανική μάρκα κατασκευής supercar, θα συνεργαστεί με την αεροναυπηγική εταιρεία Lockheed Martin Skunk Works, για να εξερευνήσει νέους τρόπους σχεδιασμού.

Συνεργασία McLaren και Lockheed για φουτουριστικά supercar

H McLaren, γνωστή και από τους αγώνες βρετανική μάρκα κατασκευής supercar, θα συνεργαστεί με την αεροναυπηγική εταιρεία Lockheed Martin Skunk Works, για να εξερευνήσει νέους τρόπους σχεδιασμού.

Η McLaren Automotive είναι γνωστή για την κατασκευή ορισμένων από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Τώρα, η βρετανική μάρκα θα συνεργαστεί με την Lockheed Martin Skunk Works, κατασκευάστρια αεροσκαφών για τον αμερικανικό στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ώστε να εξερευνήσει καινούργιους τρόπους σχεδιασμού μελλοντικών supercar.

Στον τομέα της αεροναυπηγικής, η Lockheed είναι γνωστή για τη δημιουργία εντυπωσιακών αεροσκαφών, όπως τα F-22 Raptor, F-35 Lightning II, F-117 Stealth Fighter, U-2 και SR-71 Blackbird. Στις φωτογραφίες, εικονίζεται επίσης μαζί με μία McLaren Artura, το Darkstar ένα υπερηχητικό concept που έχει σχεδιαστεί από την Skunk Works της Lockheed, που εμφανίστηκε στις εναρκτήριες σκηνές της πιο επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίας του 2022, το Top Gun: Maverick.

Η McLaren αναφέρει ότι το εγχείρημα θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη ενός νέου συστήματος σχεδιασμού της Skunk Works, που αναπτύχθηκε για τον κόσμο της αεροπλοΐας, στη σφαίρα του σχεδιασμού supercar υψηλών επιδόσεων και τεχνολογίας αιχμής.

Το λογισμικό Skunk Works καθορίζει τις παραμέτρους με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα από τις παραδοσιακές μεθόδους σχεδιασμού. Οι τεχνικοί της McLaren θα συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους στη Skunk Works, για να διερευνήσουν πως αυτή η τεχνολογία αιχμής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στον κόσμο του σχεδιασμού αυτοκινήτων.

«Η McLaren είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία που πάντα έσπρωχνε τα όρια και αναζητούσε νέες πρωτοποριακές και ανατρεπτικές λύσεις για την κατασκευή των απόλυτων supercar. Είναι φυσικό να είναι ταιριαστή η συνεργασία της με μια εμβληματική εταιρεία όπως η Lockheed Martin Skunk Works, γνωστή για την οραματική εστίασή της στο μέλλον», δήλωσε ο Darren Goddard, επικεφαλής τεχνικός στέλεχος της McLaren Automotive. «Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας μεγαλύτερης και βαθύτερης συνεργασίας που θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τους πελάτες μας».

Το πρώτο υβριδικό supercar υψηλής απόδοσης (HPH) της McLaren, η Artura είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), η οποία είναι βελτιστοποιημένη για κινητήρια σύνολα HPH, και φιλοξενεί έναν νέο twin-turbo 3λιτρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα. H McLaren δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατασκευάσει και SUV στο απώτερο μέλλον, κάτι που αποτελεί στροφή 180 μοιρών από την πολιτική του πρώην CEO της, Mike Flewitt.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!