Hypercar 777: Η απόλυτη εμπειρία στην πίστα

To 777 είναι ένα hypercar για αποκλειστική χρήση στην πίστα, από το οποίο θα παραχθούν 7 μονάδες και θα κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ.

Hypercar 777: Η απόλυτη εμπειρία στην πίστα

To 777 είναι ένα hypercar για αποκλειστική χρήση στην πίστα, από το οποίο θα παραχθούν 7 μονάδες και θα κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιστορία του νέου κατασκευαστή 777 Motors, που ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία και συλλέκτη Andrea Levy, ξεκίνησε επίσημα στην πίστα της Monza. Από αυτόν τον κατασκευαστή θα γεννηθεί το πολύ υψηλών επιδόσεων μονοθέσιο Ηypercar 777, το οποίο θα παραχθεί σε περιορισμένη έκδοση 7 μονάδων.

Το Ηypercar 777 είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών της ιταλικής Dallara, που κατασκευάζει το πλαίσιο, με κινητήρα από την Gibson και σχεδιασμένο από την Umberto Palermo Design. Το monocoque από ανθρακονήματα που έχει περάσει διαδικασία έγκρισης (ομολογκασιόν) από τη FIA και διαθέτει εξελιγμένη αεροδυναμική διαμόρφωση που επιμελήθηκε η Dallara.

Αποτέλεσμα είναι η παραγωγή αεροδυναμικού φορτίου 2.100 κιλών σε ταχύτητα 370 χλμ./ώρα, με εξαιρετικά χαμηλό βάρος μόλις 900 κιλών και πλευρικές επιταχύνσεις που αγγίζουν τα 3,5 έως 4 G, διατηρώντας το 777 κυριολεκτικά κολλημένο στην άσφαλτο. Ο κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V8 4,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 730 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και τροφοδοτείται με συνθετικά καύσιμα, που επιτρέπουν 65% μείωση των εκπομπών CO2.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν έχει σχεδιαστεί για αγώνες, αλλά για να προσφέρει στους ιδιώτες πελάτες ένα hypercar πολύ υψηλών επιδόσεων για αποκλειστική χρήση στην πίστα, εμπνευσμένο από μοντέλα της κατηγορίας LMP1 του Πακγόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC), που εξελίχθηκε χωρίς να χρειάζεται να συμμορφώνεται με κανενός είδους τεχνικούς κανονισμούς.

Ο εκτιμώμενος χρόνος γύρου για το 777 hypercar στην πίστα της Monza, είναι 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα, δηλαδή 3 δλ. κάτω από τον ταχύτερο γύρο που σημείωσε ο Romain Dumas με το Glikchenhaus SGC007, στο φετινό αγώνα 6 Ωρών της Monza που προσμέτρησε στο Πρωτάθλημα WEC.

Το hypercar θα κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ, μεταφέροντας τους ιδιοκτήτες τους σε μια ελίτ λέσχη που παρέχει ειδική τεχνική και σωματική εκπαίδευση (ενισχύοντας τους μυς του λαιμού), ώστε να είναι έτοιμοι να αντέξουν την απίστευτη πλευρική επιτάχυνση.

Αλλά πριν οι ιδιοκτήτες του εντυπσιακού hypercar φτάσουν καν εκεί, η 777 Motors περιλαμβάνει στην τιμή αγοράς έναν επαγγελματικό προσομοιωτή GT από την Tech & Sym αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Είναι κατασκευασμένος πάνω σε πλαίσιο της Dallara και είναι ικανός να αναπαράγει πιστά τη συμπεριφορά του 777.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τους προσομοιωτές της Dallara στο Varano και την πίστα της Ινδιανάπολης, που συνήθως φιλοξενούν επαγγελματίες οδηγούς αγώνων. Στον πρόσθετο εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται επίσης ένα αγωνιστική περιβολή από τη Sparco και ένα κράνος της Stilo, που επιτρέπει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του οδηγού και των μηχανικών.

Οι 7 μονάδες του hypercar 777 θα φυλάσσονται πάντα από τον κατασκευαστή στην έδρα της 777 Motors, κοντά στην πίστα της Monza. Εκεί, οι 7 ιδιοκτήτες θα μπορούν να βγαίνουν στην πίστα όποτε θέλουν με ένα υποστηρικτικό πλήρωμα μηχανικών και να συμμετέχουν σε 14 αποκλειστικές εκδηλώσεις σε χρονικό διάστημα 2 ετών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!