Σκληροπυρηνική έκδοση της Ferrari SF90 Stradale στα σκαριά

Μια πιο άγρια έκδοση της Ferrari SF90 Stradale ετοιμάζεται αυτή την περίοδο και βρίσκεται σε δοκιμές.

Σκληροπυρηνική έκδοση της Ferrari SF90 Stradale στα σκαριά

Μια πιο άγρια έκδοση της Ferrari SF90 Stradale ετοιμάζεται αυτή την περίοδο και βρίσκεται σε δοκιμές.

Σε δοκιμές βρίσκεται, όπως αποκαλύπτουν οι αποκλειστικές φωτογραφίες των συνεργατών μας από το Auto Express, η σκληροπυρηνική έκδοση της Ferrari SF90 Stradale. Μια άγρια, βελτιωμένη εκδοχή, του υβριδικού supercar που έχει προορισμό την πίστα.

Η Ferrari SF90 Stradale είναι ήδη το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της ιταλικής φίρμας που έκανε το γύρο της πίστας δοκιμών του Fiorano, αλλά η Ferrari σκοπεύει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις της με μια έκδοση SF90 Versione Speciale.

Εμφανές είναι το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο που διαθέτει. Στο εμπρός μέρος η Versione Speciale θα υιοθετήσει τη χαρακτηριστικά μάσκα με τον προφυλακτήρα που παροχετεύει έτσι ώστε να δημιουργείται καλύτερο downforce, παρόμοια με το σύστημα της Ferrari 488 Pista.

Το προφίλ του αυτοκινήτου φαίνεται πιο μυώδες σε σχέση με αυτό της απλής Stradale, με διαφορετικά μαρσπιέ, που χρησιμοποιούνται για την καλύτερη ροή του αέρα γύρω από τους τροχούς και προς τα πίσω. Σε αυτή την έκδοση προπαραγωγής χρησιμοποιούνται οι ίδιοι τροχοί με αυτούς της Stradele, αλλά αναμένεται στην τελική έκδοση να είναι διαφορετικοί.

Το έντονο καμουφλάζ στο εμπρός μέρος υποδηλώνει μεγάλες αλλαγές σε αυτό το σημείο και θα πρέπει να αφορούν κυρίως την αεροδυναμική. Επίσης, θα υπάρχει ένα νέο σύστημα εξαγωγής, που θα «απελευθερώνει» περισσότερο τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, προσδίδοντας και πιο σπορ χροιά.

Όπως και στην απλή έκδοση, έτσι και εδώ ο θερμικός κινητήρας θα υποβοηθείται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο από τους οποίους θα δίνουν κίνηση στους εμπρός τροχούς. Επίσης, αναβαθμισμένη θα είναι η λειτουργία του συστήματος torque vectoring, το οποίο θα διαχειρίζεται με καλύτερο τρόπο τη δύναμη και θα συμβάλει στη βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου. Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε το εσωτερικό της Ferrari SF90 Versione Speciale να είναι απογυμνωμένο, για μείωση του βάρους. Αναμένουμε…

Φωτογραφίες: Auto Express

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!