“Εξάσφαιρη” η παρουσία της Renault στην έκθεση του Παρισιού

Η ηλεκτροκίνηση θα μονοπωλήσει την παρουσία της Renault στην 89η γαλλική διοργάνωση με κυρίαρχο ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα σημάνει την επιστροφή του Renault 4.

“Εξάσφαιρη” η παρουσία της Renault στην έκθεση του Παρισιού

Η ηλεκτροκίνηση θα μονοπωλήσει την παρουσία της Renault στην 89η γαλλική διοργάνωση με κυρίαρχο ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα σημάνει την επιστροφή του Renault 4.

Πληθωρική προδιαγράφεται η παρουσία του γαλλικού ομίλου στην προσεχή έκθεση του Παρισιού η οποία ανοίγει αυλαία στις 17 Οκτωβρίου, όπου, όπως ανακοίνωσε, θα «προσγειωθεί» με έξι μοντέλα σε πρωτότυπη και όχι μόνο μορφή.

Αυτό που αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το αναγεννημένο Renault 4, το οποίο στα πρότυπα του ήδη γνωστού Renault 5, θα αξιοποιεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

Αν και προς το παρόν, η γαλλική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, βάσει των πληροφοριών, θα πρόκειται για ένα χρηστικό crossover με pop, μεταρετρό εμφάνιση και έμφαση στην ευρυχωρία, όπως άλλωστε ίσχυε και για τον ομώνυμο πρόγονό του  ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα πλέον δημοφιλή ιστορικά μοντέλα της Renault.  

Μια εξίσου σημαντική πρεμιέρα αναμένεται και από μέρους της Alpine η οποία θα παρουσιάσει ένα σπορ πρωτότυπο που θα αποτελέσει «προπομπό για την προϊοντική στρατηγική της».

Αν και προς το παρόν το σπορ σκέλος της Renault δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Alpine είχε δώσει τις πρώτες συστάσεις για το ηλεκτροκίνητο crossover GT X-Over το οποίο θα μετασχηματιστεί σε έκδοση παραγωγής το 2025.

To ρόστερ από ηλεκτρικές πρεμιέρες της Renault θα συμπληρώσει το ήδη γνωστό Renault 5 σε μια νέα πρωτότυπη εκδοχή την οποία οι Γάλλοι περιγράφουν ως σπορ και αντισυμβατική και η οποία αναμένεται να φέρει το ηλεκτρικό πρωτότυπο ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή.

Το παρών στη γαλλική διοργάνωση θα δώσουν επίσης το ηλεκτροκίνητο van, Kangoo E-Tech, το Megane E-Tech και το Austral E-Tech.

H νεοσύστατη φίρμα αυτοκινήτων ευέλικτης χρονομίσθωσης, βάσει συνδρομής, Mobilize, που επεκτείνει σταδιακά τις δραστηριότητές της σε ολοένα και περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου θα παρουσιάσει το διθέσιο Duo, ενώ το σκέλος της Renault που, σε κοινοπραξία με την Plug, δραστηριοποιείται στην εξέλιξη επαγγελματικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου, Hyvia, θα προσγειώσει στο “floor” του Παρισιού τον Master Van H2-Tech.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της Dacia η οποία αν και προς το παρόν δεν ανακοινώνει συγκεκριμένα σχέδια, αυτό που επισημαίνει είναι ότι από την 89η έκθεση του Παρισιού θα ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό της σχεδιαστικής της ταυτότητας, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι στο γαλλικό σαλόνι θα βρεθεί σύσσωμη η γκάμα με τα νέα διακριτικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!