Porsche 718 Cayman GT4 906: Αγωνιστικό throwback

H γερμανική φίρμα δημιούργησε μια επετειακή έκδοση της Cayman προς τιμήν της νίκης της 906 στο ιαπωνικό GP του 1967.

Porsche 718 Cayman GT4 906: Αγωνιστικό throwback

H γερμανική φίρμα δημιούργησε μια επετειακή έκδοση της Cayman προς τιμήν της νίκης της 906 στο ιαπωνικό GP του 1967.

H Porsche 718 Cayman GT4 αποκτά μια ακόμα ειδική όσο και ταιριαστή για το σπορ προφίλ της έκδοση με τα χρώματα και την αγωνιστική σημειολογία της νικηφόρας Porsche 906 στο τέταρτο ιαπωνικό GP το μακρινό 1967.

Σε αυτό τα πλαίσιο, η Cayman GT4 αποκτά τον αριθμό 8 στις πόρτες της και στο καπό καθώς και την χαρακτηριστική διχρωμία μπεζ και ασημί της αγωνιστικής 906 που έφερε την νίκη στην πίστα Fuji.

Tην εικόνα συμπληρώνουν οι χαρακτηριστικές κίτρινες λεπτομέρειες στο καπό και στις εισαγωγές αέρα, τους πλευρικούς καθρέπτες, την πίσω πτέρυγα, αλλά και στο περίγραμμα της πινακίδας κυκλοφορίας μια αναφορά στην αγωνιστική 906 η οποία διέθετε μια αντίστοιχης απόχρωσης λεπτομέρεια στο πίσω τμήμα.

Ο αριθμός 8 συνδυάζεται με τον αριθμό πλαισίου 145 όπως ακριβώς και η 906 του Tetsu Ikuzawa.

Οι παραπάνω λεπτομέρειες αποτελούν δημιούργημα της Porsche Exclusive Manufaktur ενώ το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις υπόλοιπες πινελιές όπως o χρόνος της 906 στην πίστα Fuji στους αναβατήρες, οι κόκκινες ραφές και η ονομασία της ιαπωνικής πίστας μαζί με την χάραξή της και την χρονιά του επίμαχου αγώνα στα προσκέφαλα. Το παζλ συμπληρώνει η παρουσία διακριτικών με τη σιλουέτα της 906 και την ένδειξη 906-145 στα πίσω παράθυρα.

Για όσους αναρωτιούνται για το τίμημα, πρόκειται για μια one-off δημιουργία η οποία, τουλάχιστον σύμφωνα με τις τρέχουσες ανακοινώσεις της Porsche δεν θα τεθεί προς πώληση παρά μόνο θα εκτεθεί στο Porsche Experience Centre στο Τόκυο έως τα τέλη Αυγούστου. Παρ΄όλα αυτά όσοι ιδιοκτήτες Porsche επιθυμούν κάτι ανάλογο μπορούν να απευθυνθούν στo τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!