Στα σκαριά η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Η δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz GLC Coupe αναμένεται μέσα στο 2023, με την έκδοση Mercedes-AMG GLC 63 που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο να αποτελεί την κορυφαία.

Στα σκαριά η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Η δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz GLC Coupe αναμένεται μέσα στο 2023, με την έκδοση Mercedes-AMG GLC 63 που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο να αποτελεί την κορυφαία.

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς της Mercedes-Benz GLC που έγινε μέσα στη χρονιά (δείτε τα πάντα για τη νέα GLC πατώντας εδώ), θα ακολουθήσει και η Coupe εκδοχή της με ισχυρές εκδόσεις AMG. Ακόμα δεν έχουμε πολλά στοιχεία για τη νέα GLC Coupe, αλλά σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε από τους συνεργάτες μας στο Auto Express μας δείχνουν ότι η κορυφαία έκδοση AMG δεν θα αργήσει να έρθει.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα των coupe SUV και το γεγονός ότι η GLC είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στη γκάμα της Mercedes-Benz παγκοσμίως, δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η GLC Coupe AMG θα επιστρέψει.

Προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της GLC Coupe μας έδειξαν ότι το εμπρός μέρος της θα είναι πανομοιότυπο με αυτό της GLC, αλλά με πιο κομψά φωτιστικά σώματα που ενσωματώνονται στην μάσκα. Επίσης, εκεί φιλοξενούνται αρκετά μικρά τριάκτινα αστέρια, με το σήμα της εταιρείας, ενώ ανασχεδιασμένος είναι ο προφυλακτήρας κάτω.

Η έκδοση AMG αναμένεται να έχει νέα πιο σπορ μάσκα, με κάθετες γραμμές και πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα. Στο πλάι θα ξεχωρίζουν οι μεγαλύτεροι δίσκοι των φρένων, με ανάλογες δαγκάνες, για καλύτερη αποτελεσματικότητα, ενώ θα είναι διαθέσιμες και νέες ζάντες αλουμινίου, με τεράστιους τροχούς, όπως αυτοί του αυτοκινήτου στις φωτογραφίες του θέματος.

Το πίσω μέρος της έκδοσης AMG μοιάζει σχεδόν ίδιο με αυτό της απλής έκδοσης, εκτός από τις τετραπλές εξατμίσεις στους προφυλακτήρες, που είναι και το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ισχυρών εκδόσεων AMG.

Δείτε επίσης την ηλεκτρική γκάμα της Mercedes

Όπως ακριβώς και στην GLC Coupe προηγούμενης γενιάς, έτσι και εδώ, η οροφή διατηρεί την κλίση στο πίσω μέρος, με τη δυναμική της σχεδίασης να ενισχύει η αεροτομή. Παρομοίως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα πίσω, σε σχέση πάντα με την απλή GLC.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει το εσωτερικό της επερχόμενης GLC Coupe, αλλά λογικά δεν θα πρέπει να έχει διαφορές σε σχέση με την συμβατική GLC, αν και ο χώρος για το κεφάλι ίσως είναι λίγο περιορισμένος, λόγω της οροφής. Η αλλαγή της πλατφόρμας, αυτή που χρησιμοποιεί και η C-Class, με την ονομασία MRA2, πιθανότατα θα λειτουργήσει ευεργετικά όσον αφορά τους διαθέσιμους χώρους στο εσωτερικό για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, αν και θα είναι μικρότερος από τα 600 λίτρα της απλής GLC.

Επίσης είναι πιθανό να δούμε μια κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών σε κάθετη μορφή και έναν επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ο οποίος θα συνδυάζεται και με ένα head-up display.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, όπως και στην απλή έκδοση της GLC, έτσι και στην GLC Coupe θα δούμε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις με ήπια υβριδικά σύνολα 48V, αλλά και τρεις εκδόσεις Plug-in hybrid, με ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα. Ωστόσο, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση δεν θα υπάρχει στη γκάμα, αφού το σκοπό αυτό θα εκπληρώσει η νέα EQC. Άρα η γκάμα θα είναι ίδια με της CLC, με την κορυφαία έκδοση AMG GLC Coupe να αποδίδει 680 ίππους από ένα 2λιτρο 4κύλινδρο turbo κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!