Alieno Unum: Το αντίπαλο δέος του ελληνικού Chaos από τη Βουλγαρία

Το Alieno Unum είναι το hypercar των 5.221 ίππων, που μοιάζει με όνειρο πέρα από την πραγματικότητα, γιατί ίσως είναι ακριβώς αυτό.

Alieno Unum: Το αντίπαλο δέος του ελληνικού Chaos από τη Βουλγαρία

Το Alieno Unum είναι το hypercar των 5.221 ίππων, που μοιάζει με όνειρο πέρα από την πραγματικότητα, γιατί ίσως είναι ακριβώς αυτό.

Ένας ακόμα σχεδιαστής -όχι κατασκευαστής, όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω- από τα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία, έρχεται να παρουσιάσει μετά το ελληνικό Chaos, το δικό του αντίστοιχα… φανταστικό δημιούργημα που θα ταράξει τα νερά, προσφέροντας εξωπραγματικές αποδόσεις και επιδόσεις.

Πρόκειται για την Alieno, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 στο Sliven της Βουλγαρίας. Λίγο αργότερα, περίπου το 2018 παρουσίασε τα σχέδια του πρώτου μοντέλου της, του Arcanum, το οποίο όμως έμεινε στα χαρτιά, χωρίς να φτάσει ποτέ στην παραγωγή. Τώρα η Alieno επιστρέφει πιο δυναμικά, με ένα νέο σχέδιο, το δεύτερο στη σειρά και χωρίς να θέλουμε να είμαστε αρνητικοί, μάλλον ούτε αυτό θα φτάσει στην παραγωγή.

Σχεδιασμένο για να ξεπεράσει και τα πιο τρελά όνειρα όσον αφορά την απόδοση, το βουλγαρικό Alieno Unum θα είναι, σύμφωνα με τον εμπνευστή του, -γιατί ακόμα κατασκευαστή δεν τον λες- διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις ισχύος 2.610 ίππων στη βασική, 3.482 ίππων στην αμέσως επόμενη, 4.351 ίππων στην πιο ισχυρή και στην κορυφαία θα φτάνει τους 5.221 ίππους!

Φυσικά αυτά τα νούμερα συνοδεύονται από αντίστοιχα εντυπωσιακά στον τομέα της μέγιστης ταχύτητας, με την Alieno να υπόσχεται περισσότερα από 500 χλμ./ώρα.

Η ηλεκτρική ενέργεια έρχεται από κυψέλες γραφενίου LiPo και υπερ-πυκνωτές, με τρεις διαθέσιμες χωρητικότητες: 180 kWh 120 kWh 80 kWh και 60 kWh. Η δυνατότητα φόρτισης φτάνει τα 350 kW και έτσι μπορεί να κάνει το 0-100% σε 30 λεπτά, 20 λεπτά και 10 λεπτά αντίστοιχα.

Η κορυφαία έκδοση του Urum με το επίθεμα TRS αμφισβητεί την πραγματικότητα, -λες και οι άλλες δεν το κάνουν- αφού εκτός από ηλεκτρισμό χρησιμοποιεί και αέρα για την κίνησή του, με ένα σύστημα που ο σχεδιαστής ονομάζει «octopus synergistic system» και όπως εξηγεί η Alieno -χωρίς κάποιος να καταλαβαίνει- το σύστημα χρησιμοποιεί 24 συμπιεστές ψυχρού αέρα που παράγουν ώθηση και ισχύ στο βουλγαρικό υπεραυτοκίνητο.

Σε συνέχεια των εξηγήσεων… μας ενημερώνει ότι ο πεπιεσμένος αέρας αποθηκεύεται σε έναν ειδικό κύλινδρο που είναι κατασκευασμένος από συνθετικά υλικά για να αντέχει την υψηλή πίεση των 700 bar. Ο αέρας αυτός μάλιστα έχει και άλλη χρήση, αφού μπορεί να παροχετευτεί στο δρόμο, προκειμένου, σε περίπτωση μιας βροχερής ημέρας, να τον στεγνώσει για την αποφυγή του aquaplaning.

Μετά από τα όλα αυτά σχετικά με το Alieno Unum, σίγουρα θα σκέφτεστε ότι, αυτό το πράγμα δεν υπάρχει… όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά. Ωστόσο, η Alieno πιστεύει στο Unum και δέχεται ήδη προ-παραγγελίες. Η τιμή της βασικής έκδοσης THF είναι 1,8 εκ. ευρώ, ενώ η TRS ανεβαίνει στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογα με τις προδιαγραφές η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 4,5 εκ. ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης υπολογίζεται στους 18 με 30 μήνες. Μάλιστα…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!