Συνεργασία Hyundai, Aramco και KAUST για την εξέλιξη e-fuel

Ο Όμιλος Hyundai Motor, η Aramco και η KAUST ερευνούν από κοινού την εξέλιξη κινητήρα και e-fuel λιτής καύσης, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Συνεργασία Hyundai, Aramco και KAUST για την εξέλιξη e-fuel

Ο Όμιλος Hyundai Motor, η Aramco και η KAUST ερευνούν από κοινού την εξέλιξη κινητήρα και e-fuel λιτής καύσης, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας (Aramco) και το King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), με σκοπό να ερευνήσουν και να αναπτύξουν από κοινού ένα προηγμένο καύσιμο για κινητήρες εξαιρετικά λιτής καύσης στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ενός οχήματος.

Ο Όμιλος Hyundai Motor πραγματοποιεί πολλές και διαφορετικές ενέργειες έρευνας και εξέλιξης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) κατά τη μετάβασή του σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) και ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου (FCEV).

Σε αντίθεση με τα συμβατικά καύσιμα, τα e-fuel αποτελούνται από φιλικό προς το περιβάλλον υδρογόνο (που παράγεται από ηλεκτρόλυση νερού με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας) και διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα 80% χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Τα επόμενα δύο χρόνια, το Hyundai Motor Group, η Aramco και η KAUST θα συνεργασθούν στην έρευνα και την ανάπτυξη προηγμένης σύνθεσης καυσίμου για χρήση σε ένα νέο σύστημα καύσης. Η Hyundai θα κατασκευάσει έναν υπερσύγχρονο κινητήρα βενζίνης με λιτή καύση για χρήση από την ερευνητική ομάδα, με φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, που αυξάνει τη θερμική απόδοση και την οικονομία καυσίμου σε σύγκριση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Hyundai

Η Aramco στοχεύει να αξιοποιήσει την προηγμένη τεχνολογία των καυσίμων της για να σχεδιάσει προσεκτικά ένα αποτελεσματικό προϊόν, ενώ η KAUST θα επιβλέπει τη μοντελοποίηση και την εφαρμογή των τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών του κινητήρα στο υπερσύγχρονο κέντρο έρευνας καύσης της εταιρείας. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν από ερευνητές στο Κέντρο Έρευνας Καθαρής Καύσης (Clean Combustion Research Center – CCRC) της KAUST.

Η Hyundai Motor Company έχει ανακοινώσει τον οδικό της χάρτη Carbon Neutrality 2045, δεσμευόμενη να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στα προϊόντα της και τις δραστηριότητές της παγκοσμίως έως το 2045. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε επενδύσεις για καθαρότερες μεταφορές και πιο πράσινες λύσεις ενέργειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!