Το πρωτότυπο της Ferrari SF90 υποδηλώνει αναβαθμίσεις

Η καμουφλαρισμένη Ferrari ενδέχεται να είναι αυτοκίνητο δοκιμών μιας αναβαθμισμένης έκδοσης της SF90.

Το πρωτότυπο της Ferrari SF90 υποδηλώνει αναβαθμίσεις

Η καμουφλαρισμένη Ferrari ενδέχεται να είναι αυτοκίνητο δοκιμών μιας αναβαθμισμένης έκδοσης της SF90.

Η Ferrari SF90 Stradale είναι ήδη ένα από τα ταχύτερα και πιο ισχυρά αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα το Cavallino Rampante, και νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι το σημερινό κορυφαίο μοντέλο της Ferrari ενδέχεται να αναβαθμιστεί. Μεγάλο μέρος του εικονιζόμενου αυτοκινήτου δοκιμής φαίνεται αμετάβλητο, τουλάχιστον εξωτερικά. Ωστόσο, το καμουφλάζ που καλύπτει το μπροστινό μέρος και οι ορατές τροποποιήσεις στο αμάξωμα υποδηλώνουν κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις κάτω από το αμάξωμα.

Ίσως η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ αυτού του αυτοκινήτου και μιας στάνταρ Ferrari SF90 είναι ο μεγαλύτερος και υπερυψωμένος αεραγωγός στο καπό. Ένας λόγος γι’ αυτό θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση μια διαμόρφωσης παρόμοιας με το αποκαλούμενο S-Duct, που συναντάται στη Ferrari 488 Pista. Πρόκειται για μια διαμόρφωση παραγωγής αεροδυναμικού φορτίου, που προέρχεται από τη Formula 1, η οποία λειτουργεί τροφοδοτούμενη αέρα μέσω των εισαγωγών στο εμπρός μέρος, τον οποίο προς τα έξω από τους αεραγωγούς που βρίσκονται στο καπό.

Οι τέσσερις παραλληλόγραμμες διατρήσεις στο εμπρός μέρος υποδηλώνουν επίσης ότι υπάρχουν περαιτέρω αεροδυναμικές αναβαθμίσεις σε αυτή την ελαφρώς καμουφλαρισμένη Ferrari SF90. Δεδομένου όμως ότι βρίσκονται στο σημείο όπου κανονικά τοπθετείται το σήμα της ιταλικής μάρκας, είναι πιθανό αυτές οι διατρήσεις να ενσωματωθούν με πιο κομψό τρόπο στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αν μπει στην παραγωγή.

Εντούτοις, οι αλλαγές στο αμάξωμα θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν μια ένδειξη ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό και στον τεχνικό τομέα στη συγκεκριμένη Ferrari SF90. Δεδομένου ότι ο υπερυψωμένος αεραγωγός βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου εντοπίζονται οι δύο ηλεκτροκινητήρες του υφιστάμενου μοντέλου, ίσως αυτή η εκδοχή της SF90 διαθέτει μια νέα διάταξη, που ίσως είναι πιο απαιτητική όσον αφορά την απαγωγή θερμότητας.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα αυτή η Ferrari SF90 να μην είναι καν το αυτοκίνητο δοκιμών για μια ταχύτερη έκδοση. Ενδέχεται να πρόκειται για μια πλατφόρμα δοκιμών για τα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην SF90 ή άλλες υβριδικές Ferrari. Αυτό θα μπορούσε επίσης να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογικές αναβαθμίσεις, όπως ένα βελτιωμένο πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου και μια αναβάθμιση των ενεργών βοηθημάτων ασφάλειας.

Εάν αυτή η καμουφλαρισμένη εξέλιξη της Ferrari SF90 προορίζεται για παραγωγή, ένα μέρος πρόσθετων λεπτομερειών ίσως αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Η Ferrari θα διοργανώσει στις 16 Ιουνίου μια συνάντηση μεταξύ των κεφαλαιούχων της. Εκεί θα αποκαλύψει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της και τα σχέδιά της όσον αφορά τα μελλοντικά της μοντέλα, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν μια σειρά από αναβαθμίσεις για την SF90.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!