Η “άγρια” Porsche 718 Spyder RS σε δοκιμές

Η έκδοση RS της 718 Spyder θα έχει 500 ίππους, όπως και η Cayman GT4 RS.

Η “άγρια” Porsche 718 Spyder RS σε δοκιμές

Η έκδοση RS της 718 Spyder θα έχει 500 ίππους, όπως και η Cayman GT4 RS.

Η Cayman GT4 RS θα αποκτήσει μια ανοιχτή εκδοχή με τις αντίστοιχες προδιαγραφές, με την Porsche αυτή την περίοδο να εξελίσσει τη νέα 718 Spyder RS. Την εντοπίσαμε να κάνει δοκιμές στο Nurbrurgring και να εξερευνεί τα όριά της.

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος είναι ίδιο με αυτό του μοντέλου που κυκλοφορεί, αλλά στο πλάι διακρίνονται μεγάλοι τροχοί 20 ιντσών μαγνησίου με κεντρικό μπουλόνι, δάνειο από την GT4 RS, αλλά και τεράστια φρένα. Επίσης υπάρχουν μεγάλες εισαγωγές αέρα για ψύξη του κινητήρα που είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση της GT4 RS τις εισαγωγές τις βρίσκουμε τοποθετημένες ψηλά στα πίσω παράθυρα, αλλά εδώ στην περίπτωση της ανοιχτής εκδοχής μετακόμισαν λίγο πιο πίσω. Στο πίσω μέρος αυτού του πρωτότυπου, το diffuser και οι κεντρικές εξατμίσεις είναι όπως ακριβώς και στην απλή εκδοχή της 718 Spyder, όπως επίσης και η αεροτομή.

Το ανοιχτό αμάξωμα πιθανότατα θέτει περιορισμούς όσον αφορά την τοποθέτηση της μεγάλης πίσω αεροτομής, όπως αυτή της Cayman GT4 RS και έτσι, ίσως να μην υπάρχει στην Spyder.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός από την 911 GT3, επίπεδος 6κύλινδρος με χωρητικότητα 4,0 λίτρων και απόδοση 500 ίππων. Έτσι, το όριο περιστροφής του θα φτάνει τις 9.000 σ.α.λ., με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να αναμένεται να είναι κοντά στα 3,4 δευτερόλεπτα της κλειστής εκδοχής της. Για τη μετάδοση θα φροντίζει αποκλειστικά ένα αυτόματο κιβώτιο PDK.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!