Kia Concept EV9: Η εξέλιξη του SUV

Το εκθεσιακό αυτοκίνητο που θα μεταμορφωθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής το 2023.

Kia Concept EV9: Η εξέλιξη του SUV

Το εκθεσιακό αυτοκίνητο που θα μεταμορφωθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής το 2023.

Το Concept EV9 παρουσιάζει την άποψη της Kia για τα SUV, την εποχή της βιώσιμης μετακίνησης. Το αμιγώς ηλεκτρικό εκθεσιακό μοντέλο είναι πρωτοποριακά σχεδιασμένο μέσα και έξω. Όμως δεν θα μείνει στα σαλόνια των εκθέσεων αυτοκινήτου, αφού η Kia επιβεβαίωσε ότι το 2023 θα δούμε μια έκδοση παραγωγής του Concept EV9.

Το EV9 βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) της Kia και είναι γεμάτο τεχνολογικά στοιχεία επόμενης γενιάς και έναν οραματικό εσωτερικό χώρο που βασίζεται στην αρχή «Opposites United», την αφηρημένη σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia.

Με μήκος 4,93 μέτρα, πλάτος 2,055 μέτρα και ύψος 1,790 μέτρα το concept car έχει τρείς σειρές καθισμάτων και τη νέα μάσκα Digital Tiger Face για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η οποία φιλοξενεί μια περίπλοκη οθόνη με μοτίβο αστεριών και κρύβεται εντελώς όταν δεν χρησιμοποιείται. Νέα φωτιστικά σώματα κάθετου προσανατολισμού έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μοντέλο, δημιουργώντας μια μοναδική εμφάνιση ενώ ένα ηλιακό πάνελ βοηθά στην ανάκτηση μέρους της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί το Concept EV9.

Το Concept EV9 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες έναν προσαρμοζόμενο  εσωτερικό χώρο και διαθέτει εξαιρετικά ευρεία οθόνη 27 ιντσών από την οποία ελέγχονται τα  πολυμέσα, ο κλιματισμός καθώς και τα στοιχεία λειτουργικότητας και άνεσης. Μια πανοραμική οροφή κάνει την καμπίνα πιο ευχάριστη και φωτεινή. Το μίνιμαλ εσωτερικό συμπληρώνεται από το φουτουριστικό αναδυόμενο τιμόνι. Ανακυκλωμένα δίχτυα έχουν χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία του δαπέδου ενώ το ύφασμα των καθισμάτων είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένες ίνες μαλλιού. Επίσης, το vegan δέρμα, το οποίο είναι ηθικό και βιώσιμο χρησιμοποιήθηκε σε όλο τον εσωτερικό χώρο, αφού η Kia στοχεύει να μειώσει σταδιακά τη χρήση δέρματος ζώων σε όλα τα οχήματά της.

Το εσωτερικό του Concept EV9 έχει τρείς διαφορετικές διαρρυθμίσεις. Η Active Mode υπάρχει όσο το αυτοκίνητο κινείται, διασφαλίζοντας ότι ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν μια όμορφη εμπειρία μετακίνησης. Οι άλλες δύο χρησιμοποιούνται όταν το Concept EV9 δεν κινείται. Η λειτουργία Pause Mode τροποποιεί τον εσωτερικό χώρο ώστε να μοιάζει περισσότερο με σαλόνι, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Στη διαρρύθμιση Enjoy Mode, ο χώρος και μετατρέπεται γυρίζοντας τον προσανατολισμό των καθισμάτων στο πίσω μέρος και ανοίγοντας την πόρτα του χώρου αποσκευών. Έτσι δίνει σε όλους τους επιβάτες την δυνατότητα να συνδεθούν με το εξωτερικό περιβάλλον ενώ κάθονται άνετα μέσα στο αυτοκίνητο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!