Η χειροποίητη ηλεκτρική Mustang των 417.500 ευρώ

Μόνο 499 κομμάτια της ανασχεδιασμένης Mustang του 1967 θα κατασκευαστούν και θα είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις κάθε ιδιοκτήτη.

Η χειροποίητη ηλεκτρική Mustang των 417.500 ευρώ

Μόνο 499 κομμάτια της ανασχεδιασμένης Mustang του 1967 θα κατασκευαστούν και θα είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις κάθε ιδιοκτήτη.

Η Mustang μηδενικών εκπομπών ρύπων κατασκευάζεται από την εταιρεία Charge Cars και είναι ένα χειροποίητο αυτοκίνητο με βάση την Mustang Fastback του 1967. Όμως δεν πρόκειται για μετατροπή μιας υπάρχουσας Mustang. Η Charge Cars κατασκευάζει ένα ολοκαίνουργιο ατσάλινο αμάξωμα, με την άδεια της Ford, χρησιμοποιώντας σύνθετα υλικά για να ελαττώσει το βάρος. Φρένα, αναρτήσεις και φώτα είναι καινούργια, ενώ η μπαταρία και οι ηλεκτροκινητήρες, παρέχονται από την Arrival, η οποία μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει και ένα ταξί μηδενικών εκπομπών ρύπων για την Uber.

Η αυτονομία της Electric Mustang αγγίζει τα 321 χλμ./ώρα χάρη στην μπαταρία 64 kWh. Με ισχύ 543 ίππων, χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα. Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, το τετρακίνητο αυτοκίνητο έχει torque vectoring και ταχυφόρτιση έως 50 kW.

Το εσωτερικό είναι μίνιμαλ, με μοντέρνες πινελιές και θυμίζει την καμπίνα επιβατών των Polestar. Έχει τιμόνι τριών ακτίνων, δύο καθίσματα τύπου bucket και μεγάλες επιφάνειες καλυμμένες από δέρμα. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής για το infotainment, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και δυνατότητα ενημερώσεων λογισμικού over-the-air (OTA)

Ο κατάλογος του εξοπλισμού ασφαλείας περιλαμβάνει ABS, traction control, προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης και αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Κάθε μία από τις Electric Mustang θα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της, κάτι που κάνει πιο λογικό το αρχικό κόστος των 417.500 ευρώ, αφού πρόκειται για ένα κατά παραγγελία χειροποίητο αυτοκίνητο. Η παραγωγή των 499 αυτοκινήτων θα γίνει στο Λονδίνο και αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η έκδοση παραγωγής είναι αποτέλεσμα έξι ετών εργασίας για την εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων στο Goodwood Festival Of Speed ​​το 2019. Στο δυναμικό της Charge Cars περιλαμβάνονται μηχανικοί που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στη McLaren, στη Jaguar Land Rover και στη Formula 1.

Μέχρι στιγμής, η Dodge είναι η μόνη εταιρεία που έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια της για κατασκευή ενός μυώδους ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με ένα πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του εφέτος και θα βγει στην παραγωγή το 2024. Εν τω μεταξύ, εταιρείες όπως η MINI χρεώνουν μεγάλα ποσά για ηλεκτρικές μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!