MC Edition: Η καινούργια σειρά της Maserati

H Maserati εορτάζει την αγωνιστική της φύση, με το λανσάρισμα της σειράς MC Edition, με την οποία η εταιρεία από τη Μόντενα εορτάζει το αγωνιστικό της πνεύμα.

MC Edition: Η καινούργια σειρά της Maserati

H Maserati εορτάζει την αγωνιστική της φύση, με το λανσάρισμα της σειράς MC Edition, με την οποία η εταιρεία από τη Μόντενα εορτάζει το αγωνιστικό της πνεύμα.

Τα αρχικά MC σημαίνουν Maserati Corse. Οι αγώνες βρίσκονται στην καρδιά της ιστορίας της Maserati, της ιταλικής εταιρείας με έμβλημα την τρίαινα, η οποία αποτίει φόρο τιμής στο ένδοξο παρελθόν της.

Έχουν περάσει 96 χρόνια από την πρώτη φορά που η Tipo 26, το πρώτο αυτοκίνητο της Maserati, πήρε τη νίκη το Targa Florio στην κατηγορία 1.500 κ. εκ. με τον ιδρυτή της εταιρείας, Alfieri Maserati, στο τιμόνι.

Η σειρά MC Edition αποτελεί επιτομή απόδοσης και επικεντρώνεται στην οδηγική απόλαυση. Το αγωνιστικό πνεύμα αναβιώνει στα μοντέλα που χρησιμοποιούν κινητήρα V8, όπως η Ghibli, η Quattroporte και το SUV Levante, που θα είναι οι πρωταγωνιστές των καινούργιων εκδόσεων.

Τα προαναφερθέντα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε δύο καινούργια χρώματα, το Giallo Corse (αγωνιστικό κίτρινο) και Blue Vittoria (νικητήριο μπλε). Το εξωτερικό χρώμα αποτελεί ένα νεύμα στις ρίζες της Maserati και το σπορ χαρακτήρα της εταιρείας. Το μπλε και το κίτρινο είναι τα επίσημα χρώματα της πόλης της Μόντενα.

Το Levante φέρει ζάντες 22 ιντσών στην MC Edition, ενώ οι Ghibli και Quattroporte διαθέτουν ζάντες 21”. Όλα τα μοντέλα της σειράς MC Edition διατίθενται με ηλιοροφή που ανοίγει ηλεκτρικά.

Διαθέτουν επίσης μπλε δαγκάνες φρένων και αποκλειστικό έμβλημα στη δεύτερη κολώνα, την πίσω αεροτομή και την κεντρική κονσόλα. Στο εσωτερικό επικρατεί το μπλε ανθρακονημάτων και σύστημα ήχου surround από την Bower and Wilkins. Επιπλέον, παρέχονται ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα.

Ιδιαίτερη είναι και η ταπετσαρία, καθώς τα καθίσματα παρουσιάζουν μια μείξη μαύρου δέρματος και υφάσματος denim, ραμμένα με κίτρινη και μπλε κλωστές. Το έμβλημα της MC Edition εντοπίζεται και στα προσκέφαλα.

Οι τελικές τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Και τα τρία μοντέλα θα φοράνε κινητήρα V8 3,8 λίτρων με διπλό τούρμπο, που αποδίδει ισχύ 580 ίππων και ροπή 730 Nm. H Ghibli έχει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. με τελική ταχύτητα 326 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!