Ετών 25: Η σημασία της Octavia για τη Skoda

Το δημοφιλές οικογενειακό μετρά τέσσερις γενιές και πωλήσεις επτά εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Ετών 25: Η σημασία της Octavia για τη Skoda

Το δημοφιλές οικογενειακό μετρά τέσσερις γενιές και πωλήσεις επτά εκατομμυρίων αυτοκινήτων

O Σεπτέμβριος του 1996 έχει τη δική του θέση στην ιστορία της Skoda, καθώς τότε άρχισε η παραγωγή της σύγχρονης Octavia, από τη γραμμή παραγωγής στη Mlada Boleslav. Έκτοτε, σε διάστημα 25 ετών, έχουν κατασκευαστεί περίπου 7 εκατομμύρια μονάδες από το μοντέλο, το οποίο βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του.

Η Octavia έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επιτυχημένη ανάπτυξη της τσέχικης μάρκας τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηρίστηκε για την εξαιρετική ευρυχωρία, την τεχνολογία, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και την πολύ καλή σχέση αξίας/τιμής. Στην τέταρτη γενιά της, η Octavia κυκλοφορεί και σε plug-in υβριδική έκδοση iV.

Αλλά και στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής: στο πρώτο επτάμηνο του έτους, φιγουράρει στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών, μπροστά από τον ιδιαίτερα ισχυρό γερμανικό, ιταλικό και γαλλικό ανταγωνισμό. Οι 321 ταξινομήσεις του μοντέλου – επί συνόλου 1.215 το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021 – αντιπροσωπεύουν ποσοστό 26,42% της κατηγορίας.

Το 1996, η Octavia ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα που παρουσίασε η Skoda μετά την ενσωμάτωσή της στο Volkswagen Group. Επελέγη η παραδοσιακή για τη μάρκα ονομασία , αναβιώνοντας ένα επιτυχημένο μοντέλο που είχε κυκλοφορήσει μεταξύ 1959 και 1971, με περισσότερες από 280.000 μονάδες να εξέρχονται από τη γραμμή παραγωγής.

Η λατινική λέξη Octavia σημαίνει «η όγδοη». Το μοντέλο ήταν το όγδοο της μάρκας μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επίσης το όγδοο μοντέλο της Skoda με ανεξάρτητη ανάρτηση, από τότε που υιοθέτησε την ιδέα, το 1933.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!