Το Nilu27 είναι το supercar που δεν έχεις ξανακούσει

Σχεδιάστηκε από πρώην αφεντικό της Koenigsegg, το οποίο έχει εργαστεί στην Bugatti Chiron και την Lamborghini Huracan.

Αν δεν έχεις ακούσει το όνομα Sasha Selipanov, πιθανότατα δεν είσαι ο μόνος. Ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υπήρξε υπεύθυνος για μερικά από τα πιο όμορφα και επιδραστικά supercars Η καριέρα του ξεκίνησε στον όμιλο Volkswagen, όπου σχεδίασε οχήματα όπως τη Lamborghini Huracan και τη Bugatti Chiron. το 2019 η καριέρα του συνεχίστηκε στην Koenigsegg, όπου σχεδίασε το CC850.

Όμως, ο Selipanov αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και να κατασκευάσει το δικό του supercar, το οποίο μας έδειξε σε ένα μικρό βίντεο στο YouTube. Παρότι το βίντεο έχει όνομα Nilu27, αυτό δεν θα είναι το τελικό όνομα του οχήματος.

Στόχος του σχεδιαστή είναι να κατασκευάσει οχήματα τα οποία, όπως δηλώνει ο ίδιος θα είναι «όμορφα και άγρια». Από το βίντεο διακρίνουμε την εκτεθειμένη πίσω ανάρτηση, τις καμπύλες της τριπλής εξάτμισης, το πίσω φως ομίχλης το οποίο θυμίζει αυτό που συναντάμε στα μονοθέσια της Formula 1 και τον διαχύτη που αυξάνει την αεροδυναμική άντωση. Μάλιστα, το όχημα έχει και πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όπως αυτές της SL 300 Gullwing, ή της Aston Martin Valkyrie.

Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι κινητήρας βρίσκεται στο Nilu27, όμως έχουμε ηχητική απόδειξη ότι θα ακούγεται αρκετά δυνατά. Στο βίντεο ακούμε τον κινητήρα του κατά την εκκίνηση, ο οποίος (με μια πρώτη ακρόαση) δεν φαίνεται να διαθέτει κάποιο υβριδικό σύστημα. Θα έχει ενδιαφέρον πώς θα εξελίξει το κινητήριο σύνολο η εταιρεία, σε κάποια μελλοντική ανακοίνωση. Υπομονή…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!