Επιτυχημένη η συμμετοχή των Ελλήνων Μαθητών στους Παγκόσμιους Τελικούς ‘F1 in Schools’

Οι αγώνες ‘F1 in Schools 2023’ πραγματοποιήθηκαν από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Σιγκαπούρη, με τη συμμετοχή 68 ομάδων από 28 χώρες από όλο τον κόσμο.

Επιτυχημένη η συμμετοχή των Ελλήνων Μαθητών στους Παγκόσμιους Τελικούς ‘F1 in Schools’

Οι αγώνες ‘F1 in Schools 2023’ πραγματοποιήθηκαν από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Σιγκαπούρη, με τη συμμετοχή 68 ομάδων από 28 χώρες από όλο τον κόσμο.

Επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στους 18ους Παγκόσμιους Τελικούς του STEM διαγωνισμού F1 in Schools. Οι αγώνες διενεργήθηκαν 10 έως 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Σιγκαπούρη, με τη συμμετοχή 68 ομάδων από 28 χώρες από όλο τον κόσμο. Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Recoil Racing από την Γερμανία, στην 2η θέση κατατάχθηκε η ομάδα Propulsion από την Αυστραλία και στην 3η θέση η ομάδα Nightingale από την Αγγλία.

Τρεις ελληνικές ομάδες βρέθηκαν στο Top 15 των καλύτερων ομάδων:

  • Στην 11 θέση κατατάχθηκε η ελληνοκυπριακή ομάδα διεθνούς συνεργασίας Wave Racing αποτελούμενη από μαθητές από την Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αττική και το English School, Nicosia, Cyprus.
  • Στην 12 θέση κατατάχθηκε η ομάδα Aelos αποτελούμενη από μαθητές από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.
  • Στην 13 θέση κατατάχθηκε η ομάδα Athena Racing αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση στην Αττική και την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στην Αττική.

Επίσης, η ομάδα Wave Racing κέρδισε το βραβείο “Best International Collaboration Team” και η ομάδα μας Athena Racing κέρδισε το βραβείο “FIA Women in Motorsport Award”. Εκτός από τις παραπάνω πολύ μεγάλες επιτυχίες, άλλη μια ομάδα, η Vela αποτελούμενη από μαθητές από την Σχολή Μωραΐτη στην Αττική και από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου ήταν προτεινόμενη για το βραβείο “Innovative Thinking Award”.

Οι ελληνικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα paddock και το pit lane της πίστας Marina Bay της Σιγκαπούρης, να συναντήσουν οδηγούς της Formula 1 αλλά και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές από τον Διευθυντή Formula 1 στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Νικόλα Τομπάζη.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε με δωρεά του τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που έλαβαν μέρος και στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες του F1 in Schools 2023, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών μας κάνει πολύ χαρούμενους και αποδεικνύουν τις τεράστιες ικανότητες που έχουν οι νέοι της χώρας μας σε κρίσιμους τομείς αιχμής και καινοτομίας. Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των τεχνολογιών STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και επίλυσης προβλήματος».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!