Δημόσια συγκοινωνία κατά παραγγελία στην Ελλάδα

Στην Αστυπάλαια θα δοκιμαστούν νέες μορφές μετακινήσεων, όπως η κοινή χρήση οχημάτων

Δημόσια συγκοινωνία κατά παραγγελία στην Ελλάδα

Στην Αστυπάλαια θα δοκιμαστούν νέες μορφές μετακινήσεων, όπως η κοινή χρήση οχημάτων

Από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει σε πιλοτική φάση το πρόγραμμα έξυπνης κινητικότητας (smart mobility) στην Αστυπάλαια. Στόχος είναι έως το 2023 να είναι πλήρως διαθέσιμες στο μικρό νησί του Αιγαίου μία σειρά από υπηρεσίες, όπως on demand δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς και κοινή χρήση (car sharing) οχημάτων.

«Στην Αστυπάλαια θα εισαχθούν καινοτόμες υπηρεσίες δημόσιας συγκοινωνίας κατά παραγγελία, μέσω ψηφιακών εφαρμογών, που θα προσφέρουν στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις. Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα ενισχύσουν την τοπική συγκοινωνία που καλείται πλέον να εξυπηρετήσει περισσότερες ανάγκες, με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών. Αυτό όμως που θα συμβεί για πρώτη φορά, είναι ότι τα νέα αυτά οχήματα θα γίνουν μέρος ενός δικτύου που θα διαχειρίζεται και θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση των επιβατών για συγκοινωνία», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συνόδευσε στην Αστυπάλαια τον Πρωθυπουργό.

Πώς θα γίνονται τα on demand δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων

«Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, είτε καλώντας, είτε χρησιμοποιώντας το σχετικό λογισμικό, να δηλώσουν την επιθυμία τους για μεταφορά, να ενημερώσουν για τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης. Το σύστημα διαχείρισης θα συγκεντρώνει τα αιτήματα και θα προσαρμόζει ανάλογα τα δρομολόγια, ενημερώνοντας τους επιβάτες. Δύο ή τρεις παρέες, για παράδειγμα, μπορεί να εκφράσουν ταυτόχρονα επιθυμία να μεταφερθούν σε διαφορετικά σημεία του νησιού και ανάλογα με τη θέση τους να οργανωθούν οι διαδρομές», εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όλες οι πληροφορίες για την επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!