ΕΛ.ΑΣ: Τηλεφωνικές απάτες με υποτιθέμενα τροχαία

Ο δράστης αποσπούσε χρήματα από τα θύματα, για δήθεν αναγκαία επέμβαση του παιδιού τους έπειτα απο υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα.

ΕΛ.ΑΣ: Τηλεφωνικές απάτες με υποτιθέμενα τροχαία

Ο δράστης αποσπούσε χρήματα από τα θύματα, για δήθεν αναγκαία επέμβαση του παιδιού τους έπειτα απο υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα.

Οι αστυνομικές αρχές της Ημαθίας, εξιχνίασαν τηλεφωνικές απάτες με «μαϊμού» τροχαία και θύματα ηλικιωμένους, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω έναν 37χρονο αλλοδαπό, την ώρα που πήγαινε να εισπράξει από 83χρονη 4.000 ευρώ, για δήθεν έξοδα χειρουργείου του τραυματισμένου, απο τροχαίο ατύχημα, παιδιού της.

Κατά πληροφορίες, αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν όταν η ανυποψίαστη ηλικιωμένη ενημέρωσε συγγενικό της πρόσωπο για το υποτιθέμενο τροχαίο κι εκείνος υποπτεύθηκε ότι επρόκειτο περί απάτης, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. και να ξεκινήσουν έρευνες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 37χρονου, με καταγωγή από την Αίγυπτο, σε τρεις ακόμη περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με την ίδια μεθοδολογία. Πρόκειται για περιστατικά που καταγγέλθηκαν τους δύο προηγούμενους μήνες σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας. Σε αντίθεση όμως με την 83χρονη, στις τρεις αυτές περιπτώσεις αφαιρέθηκαν από τα θύματα συνολικά 20.750 ευρώ, 5 χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 37χρονος φέρεται να ανήκει σε εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιείται σε τηλεφωνικές απάτες, με το ρόλο του να προσδιορίζεται στο να μεταβαίνει στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων για να εισπράξει χρήματα ή αντικείμενα αξίας για λογαριασμό των αρχηγικών μελών. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!