Την επαναφορά των αυτόνομων λεωφορείων στα Τρίκαλα εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, η κυβέρνηση θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στην πόλη της Θεσσαλίας

Την επαναφορά των αυτόνομων λεωφορείων στα Τρίκαλα εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, η κυβέρνηση θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στην πόλη της Θεσσαλίας

Τα Τρίκαλα ήταν η πρώτη ελληνική πόλη στην οποία κυκλοφόρησαν αυτόνομα αστικά λεωφορεία, χωρίς οδηγό, το 2014. Τώρα, αρκετά χρόνια μετά, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει τη δυνατότητα εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου με αυτόνομα αστικά ΚΤΕΛ. Το θέμα ήταν ένα από αυτά που κυριάρχησαν στη συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, με το Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο κ. Παπαδόπουλος στη Θεσσαλία, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχειας του πρωτοπόρου πιλοτικού προγράμματος με το λεωφορείο χωρίς οδηγό στην πόλη των Τρικάλων, το οποίο είχε δρομολογηθεί κατά την προηγούμενή του θητεία ως Υφυπουργού Μεταφορών το 2014, καθιστώντας τα Τρίκαλα την πρώτη πόλη στον κόσμο που χρησιμοποίησε λεωφορείο αυτής της τεχνολογίας, σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Παπαστεργίου ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα και εφόσον διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι τεχνικές συνθήκες ασφάλειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου, με τη συνεργασία των Αστικών ΚΤΕΛ της περιοχής.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε επίσης, το Δήμαρχο της πόλης για τη δυνατότητα συμμετοχής στελεχών των Περιφερειών στα σεμινάρια εκπαίδευσης εξεταστών για την εφαρμογή του νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», καθώς και για την πρόοδο στα έργα ψηφιοποίησης των διαδικασιών για τα διπλώματα και τις άδειες οδήγησης, που διεκπεραιώνονται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, μαζί με τη βουλευτή Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ, Δημήτρη Ιωάννου, επιβιβάστηκαν και σε ένα από τα τρία ηλεκτρικά λεωφορεία που μεταφέρει τους επισκέπτες από τα Τρίκαλα στο θεματικό πάρκο ο «Μύλος των Ξωτικών». Η χρήση των ηλεκτρικών λεωφορείων εντάσσεται στις δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας και συνδυάζεται με θεματικές ενότητες του πάρκου που αναδεικνύει τη χρησιμότητα και τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το περιβάλλον.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!