Εντός του 2025 η παράδοση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος

Δόθηκε η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου

Εντός του 2025 η παράδοση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος

Δόθηκε η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου

Τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένεται να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,5 χλμ, μετά την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της χρηματοδότησης του έργου από την ελληνική πολιτεία με ποσό 217 εκατ. ευρώ. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. “‘Η κατασκευή του τμήματος Πάτρας – Πύργου της Ολυμπίας Οδού θα συμβάλει στην ανάπτυξη των σχετικών περιοχών και των οικονομικών δραστηριοτήτων σε αυτές τις περιοχές. Η εν λόγω απόφαση επιτρέπει στην Ελλάδα να στηρίξει την κατασκευή αυτής της σημαντικής υποδομής, η οποία αποτελεί μέρος του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου και αναμένεται επίσης να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στην περιοχή”, αναφέρει η εκτελεστική αντιπρόεδρος, Margrethe Vestager, αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού.

“Διανύσαμε ένα μακρύ δρόμο, που φθάνει σήμερα στην τελευταία του στροφή. Και τώρα οφείλουμε να τρέξουμε για να δώσουμε στους πολίτες της Ηλείας, της Πάτρας, της Πελοποννήσου, στους χιλιάδες επισκέπτες, ένα δρόμο που τους αξίζει. Ένα δρόμο, στον οποίο δεν θα θρηνούμε κάθε ημέρα θύματα”, δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

“Ο νέος άξονας θα έχει διατομή αυτοκινητοδρόμου, με ταχύτητα μελέτης 120 χλμ/ώρα και θα περιλαμβάνει γέφυρες, τεχνικά έργα και όλες τις προβλέψεις των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων στη χώρα. Το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με χρόνο κατασκευής τους 40 μήνες, όμως τα πρώτα 56 χλμ. ξεκινώντας από τον Πύργο θα δοθούν σε κυκλοφορία πριν τα 3 χρόνια. Εντός του 2024 λοιπόν, ένα σημαντικό έργο για την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα θα ξεκινήσει να αποδίδεται στους πολίτες”, είπε από την πλευρά του ο αρμόδιο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!