Οριστικό: Αυτά τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο Δακτύλιο από τις 25 Οκτωβρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή διοδίων για είσοδο στο κέντρο της Αθήνας

Οριστικό: Αυτά τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο Δακτύλιο από τις 25 Οκτωβρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή διοδίων για είσοδο στο κέντρο της Αθήνας

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, στις 7 το πρωί, τίθεται και πάλι σε ισχύ το μέτρο του Δακτυλίου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το πλαίσιο λειτουργίας του Δακτυλίου. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όλα τα αυτοκίνητα θα εισέρχονται στο δακτύλιο εναλλάξ, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους (μονά-ζυγά).

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο MotorOne από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, θα εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά, δύο βασικές κατηγορίες:

α) τα λεγόμενα “καθαρά” οχήματα, δηλαδή ηλεκτρικά, υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου (CNG), υγραερίου (LPG) και τα Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 γρ. CO2 ανά χλμ.

β) όσοι έχουν άδεια εισόδου στο Δακτύλιο. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να μειωθούν και να εκλογικευτούν οι εξαιρέσεις που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα.

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του Δακτυλίου, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας: πρώτον, ένα παρατηρητήριο που θα ομογενοποιήσει δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση, με τη συμμετοχή συναρμόδιων Υπουργείων, Δήμου, Περιφέρειας και επιστημονικών φορέων, και δεύτερον άλλη μία τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του Δακτυλίου.

Σχετικά με την επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Οικονόμου απάντησε μονολεκτικά “όχι” στην ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται ένα τέτοιο μέτρο. Έθεσε έτσι τέλος στα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες, μετά από σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!