SYM X’ PRO 125: Το scooter του επαγγελματία

Με δύο σχάρες φόρτωσης εργοστασιακής κατασκευής, που δεν απαιτούν μετατροπές

SYM X’ PRO 125: Το scooter του επαγγελματία

Με δύο σχάρες φόρτωσης εργοστασιακής κατασκευής, που δεν απαιτούν μετατροπές

Το νέο X’Pro 125 λανσάρει στην ελληνική αγορά η SYM, απευθυνόμενη στους επαγγελματίες που αναζητούν ένα ευέλικτο scooter για παραδόσεις μέσα στην πόλη. Εξοπλίζεται με δύο χώρους φόρτωσης εργοστασιακής κατασκευής, οι οποίοι δεν απαιτούν καμία μετατροπή.

Η μπροστινή σχάρα βρίσκεται τοποθετημένη πάνω από το LED φανάρι, ενώ έχει σχεδιαστεί με κλίση έτσι ώστε να συγκρατεί εύκολα το φορτίο που τοποθετείται εκεί. Στο πίσω μέρος του scooter συναντούμε μεγάλη εργοστασιακή σχάρα με μέγιστη μάζα φόρτωσης 30 κιλών. Η τοποθέτηση της σχάρας εντός του μεταξονίου του X’Pro, βοηθάει στη σωστή κατανομή του βάρους και συμβάλλει στην ευκολία χειρισμού του scooter ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Εκτός από τις σχάρες εμπρός και πίσω το X’Pro φέρει μεγάλο επίπεδο πάτωμα, με άγκιστρο ανάρτησης χειραποσκευών και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με αρκετό χώρο ακόμη και για ένα Full Face κράνος.

Η τιμή του ορίζεται στα 2.395 ευρώ, ενώ για την οδήγησή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί το δίπλωμα αυτοκινήτου, με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός είναι άνω των 27 ετών και έχει δίπλωμα για τουλάχιστον 6 έτη (απαιτούνται 5 μαθήματα).

Με το δεδομένο ότι πρόκειται για όχημα εργασίας, η SYM έχει επιμεληθεί για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά κατά την καθημερινή χρήση.

  • Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες κατά την οδήγηση προβάλλονται σε ευκρινή LCD οθόνη.
  • Η τάπα καυσίμου βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς για εύκολο και γρήγορο ανεφοδιασμό χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του αναβάτη.
  • Η σέλα χαμηλή, απέχει μόλις 785mm από το έδαφος. Είναι κατασκευασμένη από πλούσιο αφρώδες υλικό, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εργονομία της, έτσι ώστε να μην κουράζει τον αναβάτη κατά την πολύωρη οδήγηση.
  • Η θύρα φόρτισης USB QC0 κάτω από τη σέλα, προσφέρεται για γρήγορη φόρτιση συσκευών εν κινήσει ή για τη τοποθέτηση συσκευής GPS.
  • Ο Αντικλεπτικός διακόπτης κάτω από τη σέλα προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ηλεκτρικού συστήματος του scooter κατά τη στάθμευση.
  • Το χαμηλό βάρος (μόλις 128 κιλά πλήρες υγρών) σε συνδυασμό με το κοντό μεταξόνιο 1.320 χιλ. και τους τροχούς 12 ιντσών, καθιστούν το X’Pro ιδιαίτερα ευέλικτο και ευκίνητο στις μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού.

Κινητήρας

Το X’Pro κινείται από το νέο αερόψυκτο κινητήρα 125cc τεχνολογίας Euro 5 της SYM, ο όποιος αποδίδει 11,5 ίππους και 10,3 Nm μέγιστη ροπή. Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται μέσω συστήματος ηλεκτρονικού ψεκασμού EFI της CONTINENTAL με τη μετάδοση να γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT. Η κατανάλωση του X’Pro είναι μόλις 2,3 λτ/100 χλμ. (WMTC 3) όπου σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο χωρητικότητας 6,2 λτ. δύναται να προσφέρει αυτονομία άνω των 260 χιλιομέτρων.

Το X’Pro φέρει δύο δισκόφρενα, 226 χιλ. εμπρός και 220 χιλ. πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, όπου η αριστερή μανέτα ενεργεί και στα δύο φρένα. Το σύστημα αναρτήσεων αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, διαδρομής 87mm και διπλή ρυθμιζόμενη ως προς την προφόρτιση πίσω ανάρτηση και διαδρομή 80mm.

Περισσότερα για το SYM X’Pro 125 μπορείτε να μάθετε εδώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!