Η McLaren Artura μετατρέπεται σε έργο τέχνης

O Γερμανός καλλιτέχνης Cevin Parker σχεδίασε ένα μοναδικό χρωματισμό για το υβριδικό supercar McLaren Artura.

Η McLaren Artura μετατρέπεται σε έργο τέχνης

O Γερμανός καλλιτέχνης Cevin Parker σχεδίασε ένα μοναδικό χρωματισμό για το υβριδικό supercar McLaren Artura.

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών supercar McLaren Automotive ανακοίνωσε την αποκλειστική της συνεργασία με τον καταξιωμένο Γερμανό καλλιτέχνη Cevin Parker. Καρπός αυτής της σύμπραξης είναι ένας μοναδικός χρωματισμός για την υβριδική McLaren Artura. Με έδρα το Βερολίνο, ο Parker, ως σύγχρονος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης αφηρημένης τέχνης, πρόσφατα εξέθεσε το έργο του στην έκθεση IncubARTor στο Αμβούργο.

Η Artura αντιπροσωπεύει μια συγχώνευση της τέχνης και της τεχνολογίας του μέλλοντος, ως το πρώτο υβριδικό supercar παραγωγής της McLaren. Το όνομα Artura είναι ένας συνδυασμός των λέξεων «τέχνη» (Art) και «μέλλον» (Futura), που αντικατοπτρίζει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής και του εκπληκτικού σχεδιασμού.

Με άμεση ροπή από τον ηλεκτροκινητήρα του και έναν ισχυρό V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης, η Artura προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Η κομψή, αεροδυναμική σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη τέχνη, γεγονός που την καθιστά τον τέλειο καμβά για τη συνεργασία μεταξύ της McLaren και του Cevin Parker.

Η αφηρημένη τέχνη του Parker συμπληρώνει υπέροχα την τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα της McLaren, ενώ η καινοτόμος σκέψη του και η χρήση των τελευταίων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της επαυξημένης πραγματικότητας, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το ήθος της McLaren.

Η τέχνη του αποτυπώνει επίσης την ουσία των συναισθημάτων και των φευγαλέων στιγμών, ένα θέμα που απηχεί στην προσωπική ζωή του Parker ως παθιασμένου λάτρη των αυτοκινήτων. Η Artura είναι η ενσάρκωση αυτών των συναισθημάτων και ο σχεδιασμός της αντικατοπτρίζει την προσπάθεια βελτιστοποίησης τόσο των επιδόσεων όσο και της ομορφιάς.

Για να παρουσιάσουν το συνεργατικό αριστούργημα, η McLaren και ο Cevin Parker τράβηξαν φωτογραφίες του μοναδικού Artura σε μερικές από τις πιο αγαπημένες τοποθεσίες του καλλιτέχνη στο Βερολίνο. Το αυτοκίνητο θα εκτεθεί επίσης σε εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως το Nit D’Arte στην Palma des Mallorca και το ART Basel Miami.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!