Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Το απόλυτο hypercar, που δεν υπακούει σε κανόνες

Με σημείο εκκίνησης το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για αγώνες αντοχής, όπως οι 24 Ώρες του Le Mans

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Το απόλυτο hypercar, που δεν υπακούει σε κανόνες

Με σημείο εκκίνησης το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για αγώνες αντοχής, όπως οι 24 Ώρες του Le Mans

Αρχικά παρουσιάστηκε το επαναστατικό αυτοκίνητο για χρήση σε δημόσιο δρόμο της Aston Martin, το Valkyrie. Ωστόσο, τώρα ακολουθεί μια ριζοσπαστική εξέλιξή του στην εντυπωσιακή μορφή του νέου Valkyrie AMR Pro, μιας «μηχανής», που παίρνει ως σημείο εκκίνησης ένα αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε για να κερδίζει αγώνες, όπως οι 24 ώρες του Le Mans, και στη συνέχεια προχωρά περαιτέρω, για να εξερευνήσει τα άκρα της απόδοσης, που δεν περιορίζονται από κανονισμούς αγώνων ή τον… κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Συνεχίζοντας την τεχνολογική συνεργασία με την Red Bull Advanced Technologies (RBAT), το Valkyrie AMR Pro είναι ένα αυτοκίνητο με πρωτοφανείς δυνατότητες και ικανότητες. Χρησιμοποιεί μια μοναδική έκδοση του σασί του Valkyrie, που έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 380 χιλ. σε μεταξόνιο, κατά 96 χιλ. μεγαλύτερο πλάτος μπροστά και κατά 115 χιλ. πίσω. Το Valkyrie AMR Pro διαθέτει επίσης ένα επιθετικό πακέτο αεροδυναμικής, που παρέχει επιπλέον 266 χιλ. σε μήκος, και χάρη στο έξυπνα κατασκευασμένο κάτω μέρος του αμαξώματος και της ροής του αέρα, που περνά πάνω από την πίσω πτέρυγα, εξασφαλίζει εξαιρετικά επίπεδα αρνητικής άντωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, παρέχει χωρίς δυσκολία τη διπλάσια δύναμη σε σχέση με το Valkyrie, που έχει την άδεια να κυκλοφορεί στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Έτσι, το Valkyrie AMR Pro είναι σε θέση να επιτύχει πλευρική επιτάχυνση άνω των 3G.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις του Valkyrie AMR Pro θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος, αλλά με στόχο το χρόνο γύρου στη διαδρομή των 24 ωρών του Le Mans στα περίπου 14 χιλιόμετρα τα 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, επίδοση που θα πετύχαινε το Valkyrie AMR Pro τρέχοντας με αυτοκίνητα της κατηγορίας LMP1 για την απόλυτη νίκη στο μεγαλύτερο αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Όλα τα αυτοκίνητα θα είναι αριστεροτίμονα, ενώ θα παραχθούν 40 από αυτά συν δύο πρωτότυπα. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν φέτος, το 4ο τρίμηνο του 2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!