To Land Rover Defender σε νέο ρόλο

Η βρετανική φίρμα Electrogenic δημιούργησε ένα ηλεκτρικό kit για την μετατροπή του εμβληματικού ιστορικού Defender σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο

To Land Rover Defender σε νέο ρόλο

Η βρετανική φίρμα Electrogenic δημιούργησε ένα ηλεκτρικό kit για την μετατροπή του εμβληματικού ιστορικού Defender σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο

Η μετατροπή κλασικών τετράτροχων που έχουν γράψει ιστορία σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα είναι μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς για ευνόητους λόγους με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Αν και το ιστορικό Land Rover Defender είναι μάλλον το τελευταίο μοντέλο που θα σκεφτόταν κανείς για τη συγκεκριμένη μετατροπή, η βρετανική φίρμα Electrogenic δείχνει να έχει διαφορετική άποψη, δημιουργώντας ένα kit το οποίο μπορεί να μετατρέψει το θρύλο της off-road μετακίνησης σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο χωρίς να αλλοιώνει το περιπετειώδες προφίλ του.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το kit το οποίο θα διατίθεται προς 6.000 στερλίνες απαιτεί τη συνδρομή εξειδικευμένου μηχανικού για την τοποθέτησή του και υπόσχεται να δώσει νέα ζωή σε τυχόν παροπλισμένα δείγματα του μοντέλου τα οποία μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν με πιο αποδοτικό για το περιβάλλον τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη, το kit περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στο κάλυμμα του κιβωτίου χωρίς να χρειάζονται αλλαγές στο σύστημα μετάδοσης που παραμένει ανέπαφο.

Το μοτέρ αποδίδει 120 ίππους και 235 Nm ροπής και τροφοδοτείται από μπαταρίες 52 kWh οι οποίες φιλοξενούνται κάτω από καπό. H αυτονομία διαμορφώνεται σε 160 χλμ. αν και όπως σημειώνει η βρετανική φίρμα, επί της ουσίας είναι μεγαλύτερη στις χαμηλές ταχύτητες των off-road διαδρομών που αποτελούν το προνομιακό πεδίο κίνησης του Defender.

H φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω φορτιστή 7.5 kW και απαιτεί περίπου 7-8 ώρες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής συστήματος ταχείας φόρτισης το οποίο διατίθεται ως προαιρετική επιλογή.

Επιπλέον, βελτιωμένες προδιαγράφονται οι off-road δυνατότητες του Defender χάρη στην άμεση απόδοση ροπής του ηλεκτρικού συνόλου ενώ το ίδιο ισχύει και για τη δυνατότητα ρυμούλκησης. Επίσης, χάρη στην παρουσία συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση δύο διαβαθμίσεων, ο χειρισμός σε απότομες καταβάσεις διαγράφεται ευκολότερος.

Να σημειωθεί επιπλέον ότι το ηλεκτρικό kit δεν χρειάζεται συντήρηση και συνοδεύεται από εγγύηση που καλύπτει διαδρομές 320.000 χλμ.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!