Τα πρώτα αστικά λεωφορεία με leasing

Συνολικά 300 μισθωμένα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας

Τα πρώτα αστικά λεωφορεία με leasing

Συνολικά 300 μισθωμένα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, όπου βρίσκονται τα πρώτα 40 από τα συνολικά 300 λεωφορεία που αποκτήθηκαν με την μορφή της μίσθωσης (leasing) επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Τα 40 λεωφορεία θα αναλάβουν «δράση» από την Παρασκευή 9 Απριλίου σε 14 επιβαρυμένες γραμμές της Αθήνας.

Τα λεωφορεία που είναι βαμμένα στα χρώματα της ΟΣΥ, φέρουν επίπεδο πάτωμα και – όπως ήταν προϋπόθεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – ανοιγόμενα παράθυρα στο πλάι (από 4 έως 10, ανάλογα με την έκδοση).

«Αυτό πρακτικά σημαίνει έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα σε καθεμία από αυτές τις γραμμές», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής. «Όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία φυσικά σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα έχουμε συνολικά άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που έχουμε σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, πράσινης τεχνολογίας, 1.000 για την Αττική και 300 για τη Θεσσαλονίκη. «Προετοιμάζουμε εντατικά και το επόμενο βήμα, το διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μετά από πρόταση της Κυβέρνησης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τον κ. Καραμανλή συνόδευαν ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Γκόλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΣΥ, Βασίλης Ξυπολητάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΥ, Στέφανος Αγιάσογλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!