ΑμεΑ και κινητικότητα: Το αφιέρωμα του MotorOne

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το MotorOne δημοσιεύει ένα εκτενές αφιέρωμα για τις ευκαιρίες αλλά και τα εμπόδια στην κινητικότητα των ΑμεΑ

ΑμεΑ και κινητικότητα: Το αφιέρωμα του MotorOne

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το MotorOne δημοσιεύει ένα εκτενές αφιέρωμα για τις ευκαιρίες αλλά και τα εμπόδια στην κινητικότητα των ΑμεΑ

Τα εμπόδια που τίθενται στην κινητικότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) αποτελούν από τις σημαντικότερες διακρίσεις σε βάρος τους, στις σύγχρονες κοινωνίες. Εμπόδια που στη χώρα μας ορθώνονται ακόμη ψηλότερα, λόγω της αδιαφορίας της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας. Το αφιέρωμα του MotorOne με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, δεν θα αναδείξει απλά αυτές τις διακρίσεις.

Στόχος είναι επίσης η ευαισθητοποίηση όλων μας αλλά και η ανάδειξη πρωτοβουλιών και δράσεων για τη διευκόλυνση της κινητικότητας των ΑμεΑ, ώστε να μπορούν να μετακινούνται αυτόνομα. Θα δημοσιευτούν επίσης προσωπικές ιστορίες ατόμων με αναπηρία, στις οποίες περιγράφουν την καθημερινότητά τους και πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που ως κοινωνία τους θέτουμε. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα άρθρα του αφιερώματος του MotorOne “ΑΜΕΑ και Κινητικότητα”

Η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου έρευνα με τίτλο «Στάσεις και τις Αντιλήψεις για την Αναπηρία στην Ελλάδα και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους».

Η μελέτη στόχευε στη διερεύνηση και αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης όλης της επικράτειας αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση όλων των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.
Την έρευνα μπορείτε να την παρακολουθήσετε:
Από την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr
Από τη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook https://www.facebook.com/ESAmeAgr
Από το instagram της ΕΣΑμεΑ https://www.instagram.com/ncdpgreece
Από το κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube https://www.youtube.com/user/ESAmeAGr
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!