F1 – Lewis Hamilton: Απαράδεκτη η FIA στην υπόθεση του ζεύγους Wolff

Ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες της FIA όσον αφορά τη βραχύβια έρευαν σύγκρουσης συμφερόντων του ζεύγους Toto και Susie Wolff.

F1 – Lewis Hamilton: Απαράδεκτη η FIA στην υπόθεση του ζεύγους Wolff

Ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες της FIA όσον αφορά τη βραχύβια έρευαν σύγκρουσης συμφερόντων του ζεύγους Toto και Susie Wolff.

Η FIA ολοκλήρωσε μέσα σε δύο ημέρες τη «ματιά» που έριξε στους ισχυρισμούς σύγκρουσης συμφερόντων και μετάδοσης εμπιστευτικών πληροφοριών μεταξύ του επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff και της συζύγου του, Susie, διευθύνουσα σύμβουλο του γυναικείου Πρωταθλήματος F1 Academy, το οποίο υποστηρίζει η FOM (Formula One Management).

Φαίνεται ότι ένα δημοσίευμα σε ένα περιοδικό (το Business F1), που δε θεωρείται αξιόπιστο στα paddock της Formula 1, πυροδότησε την έρευνα που δεν πέρασε ποτέ το αρχικό στάδιο αξιολόγησης, καθώς όλες οι ομάδες αρνήθηκαν ότι έκαναν διαμαρτυρία για το ζεύγος Wolff.

To πλήγμα στη δημόσια εικόνα του ζεύγους λόγω των κατηγοριών, καθώς η FIA αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την έρευνα χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν εμπλεκόμενο, ήταν σημαντικό, και η Susie Wolff δήλωσε ότι η ανακοίνωση της FIA που έκανε απλά γνωστό ότι η έρευνα δε θα συνεχιζόταν, χωρίς να παρέχει περαιτέρω εξηγήσεις, δεν ήταν αρκετή.

Παράλληλα, η ομάδα της Mercedes εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ο Toto Wolff ανέφερε ότι εξετάζει τις νομικές επιλογές της εναντίον της FIA. O οδηγός της Mercedes και 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, επέκρινε και αυτός τις ενέργειες της FIA, στην τελετή απονομής των επάθλων της Διεθνούς Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν εχθές.

Ο Hamilton δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Νομίζω ότι ήταν πραγματικά μια απογοητευτική εβδομάδα για να δούμε ότι το διοικητικό όργανο του αθλήματός μας προσπάθησε να αμφισβητήσει την ακεραιότητα μιας από τις πιο απίστευτες γυναίκες ηγέτες που είχαμε ποτέ στο άθλημά μας, τη Susie Wolff, χωρίς να διερωτηθεί, χωρίς κανένα στοιχείο, και μετά απλά να πει “συγγνώμη” στο τέλος».

«Αυτό είναι απλά απαράδεκτο. Έχουμε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους μέσα στο άθλημα που κάνουν καταπληκτική δουλειά. Υπάρχει ένας συνεχής αγώνας για την πραγματική βελτίωση της ποικιλομορφίας και της ενσωμάτωσης στον κλάδο. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένα άτομα στην ηγεσία της FIA που κάθε φορά που προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, προσπαθούν να μας τραβήξουν πίσω. Και αυτό πρέπει να αλλάξει».

F1 - Η ομάδα της Mercedes

Ο Hamilton επαίνεσε επίσης και τον Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes την τελευταία δεκαετία: «Ο Toto είναι ένας καταπληκτικός ηγέτης. Τον γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό. Μπήκαμε στην ομάδα την ίδια εποχή. Ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι και για τους δύο μας, καθώς και οι δύο αναπτυχθήκαμε με την ομάδα, είδαμε το όραμά του να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται μέσα στη δομή της ομάδας. Δεν έχει χάσει ίχνος από την ανταγωνιστικότητά του, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός».

«Το βλέπεις στην τηλεόραση ακόμα και όταν κάθεται στο μικρό του γραφείο στο γκαράζ. Προσπαθώντας να βρει μια ισορροπία στη ζωή του μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, νομίζω ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Αλλά νομίζω ότι συνεχίζει να πιέζει τους πάντες, χθες πάλι μιλούσαμε στην ομάδα μαζί. Είναι ένας πολύ, πολύ προσιτός ηγέτης και νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν μαζί του, με τα συναισθήματά του και απλά με τη συμπόνια του ή την ορμή του».

«Έχει μεγάλη κατανόηση. Νομίζω ότι σίγουρα δεν ήταν εύκολο για κανέναν στην ομάδα όταν εργάζεσαι για κάτι, αλλά δεν πηγαίνει ακριβώς όπως το θέλεις. Νομίζω ότι υπήρξαν πολλά μαθήματα και είμαι πολύ περήφανος που βλέπω την πρόοδο που έχει κάνει ως άτομο και ως άνθρωπος».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!