F1: Η Mercedes εξετάζει νομική κινητοποίηση εναντίον της FIA

Έπειτα από το φιάσκο με την έρευνα της FIA για το ζεύγος Toto και Susie Wolff, η ομάδα της Mercedes ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

F1: Η Mercedes εξετάζει νομική κινητοποίηση εναντίον της FIA

Έπειτα από το φιάσκο με την έρευνα της FIA για το ζεύγος Toto και Susie Wolff, η ομάδα της Mercedes ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Η FIA ανακοίνωσε τη λήξη της έρευνας που αφορούσε σύγκρουση συμφερόντων και μετάδοση εμπιστευτικών πληροφοριών για το ζεύγος Toto και Susie Wolff, μόλις δύο ημέρες αφότου εξέδωσε αιφνιδίως την ανακοίνωση έναρξής της, μόλις δύο ημέρες  την έναρξή της, χωρίς να ενημερώσει πρωτύτερα τους άμεσα εμπλεκόμενους ή τη Formula 1.

Αυτό οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις από το ίδιο το ζεύγος και τη FOM, υπάλληλος της οποίας είναι η Susie Wolff, καθώς είναι διευθύνουσα σύμβουλος του F1 Academy, του γυναικείου Πρωταθλήματος μονοθεσίων Formula 4. H Mercedes ζήτησε τα έγγραφα της έρευνας από τη FIA. Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες ομάδες ξεκαθάρισαν ότι δεν έκαναν παράπονο στη FIA εναντίον του ζεύγους Wolff, εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο της Susie.

H έρευνα φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε από ένα δημοσίευμα στο περιοδικό Business F1, το οποίο θεωρείται αμφιβόλου αξιοπιστίας στα paddock. Ωστόσο, από αυτή την υπόθεση, η δημόσια εικόνα του ζεύγους δέχθηκε πλήγμα και τώρα, η ομάδα της Mercedes εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ο Toto Wolff δηλώνει ότι θα εξετάσει τις νομικές επιλογές της εναντίον της FIA, η οποία χειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο τη δημοσιοποίηση της έρευνας.

O Toto Wolff δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης για τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ενεργή νομική επικοινωνία με τη FIA. Περιμένουμε πλήρη διαφάνεια σχετικά με το τι συνέβη και γιατί, και έχουμε επιφυλαχθεί ρητά για όλα τα νομικά δικαιώματα. Ως εκ τούτου, ζητάμε την κατανόησή σας για το γεγονός ότι δε θα σχολιάσουμε επίσημα προς το παρόν, αλλά σίγουρα θα ασχοληθούμε με το θέμα εν ευθέτω χρόνω».

Παράλληλα, η Susie Wolff εκφράστηκε και πάλι με δυνατά λόγια για την υπόθεση: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: Αυτό είναι όλο; Εδώ και δύο ημέρες, έχουν γίνει υπονοούμενα για την ακεραιότητά μου δημοσίως και μέσα από ενημερώσεις στο παρασκήνιο, αλλά κανείς από τη FIA δε μου μίλησε απευθείας. Μπορεί να υπήρξα παράπλευρη απώλεια σε μια αποτυχημένη επίθεση εναντίον κάποιου άλλου, ή ο στόχος μιας αποτυχημένης προσπάθειας να με δυσφημήσουν προσωπικά, αλλά έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να αμφισβητηθεί η φήμη μου από ένα αβάσιμο δελτίο τύπου».

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο ως άθλημα. Ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων για την ενιαία υποστήριξη των ομάδων της Formula 1. Συνεργάστηκα με τόσες πολλές παθιασμένες γυναίκες και άνδρες στην F1 και τη FIA, οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους τα καλύτερα συμφέροντα του αθλήματός μας».

Toto & Susie Wolff

«Ωστόσο, αυτό το επεισόδιο έλαβε χώρα μέχρι στιγμής χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία. Έχω δεχθεί διαδικτυακές προσβολές για τη δουλειά μου και την οικογένειά μου. Δε θα επιτρέψω να με φοβίσουν και σκοπεύω να δώσω συνέχεια μέχρι να ανακαλύψω ποιος υποκίνησε αυτή την εκστρατεία και παραπλάνησε τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό που συνέβη αυτή την εβδομάδα απλώς δεν είναι αρκετό. Ως άθλημα, πρέπει να απαιτήσουμε και αξίζουμε κάτι καλύτερο».

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έπεσε και υπέστη διάσειση. Θα παρευρεθεί στησημερινή τελετή απονομής βραβείων της FIA, αλλά θα κάνει λιγότερα πράγματα από το προγραμματισμένο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!