F1: Ο Esteban Ocon ταχύτερος στο τεστ του Άμπου Ντάμπι

Την τελευταία δραστηριότητα στην πίστα για φέτος ολοκλήρωσαν οι ομάδες της Formula 1 στο τεστ του Άμπου Ντάμπι, όπου ο Esteban Ocon με την Alpine σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και ο George Russell είχε ατύχημα.

F1: Ο Esteban Ocon ταχύτερος στο τεστ του Άμπου Ντάμπι

Την τελευταία δραστηριότητα στην πίστα για φέτος ολοκλήρωσαν οι ομάδες της Formula 1 στο τεστ του Άμπου Ντάμπι, όπου ο Esteban Ocon με την Alpine σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και ο George Russell είχε ατύχημα.

H χρονιά του 2023 έφτασε επίσημα στο τέλος της σήμερα για τη Formula 1, με τα φετινά μονοθέσια να βγαίνουν στην πίστα (της Yas Marina), για μία τελευταία φορά. Στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, οι ομάδες διεξήγαγαν με το ένα μονοθέσιο το τεστ νεαρών οδηγών και με το άλλο το τεστ ελαστικών για το 2024, τα οποία θα διατηρήσουν τις ίδιες γόμες.

Συνολικά, 25 οδηγοί βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι των 20 μονοθεσίων και απουσίαζαν οι Max Verstappen, Lewis Hamilton, Lando Norris, Pierre Gasly, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen. Αντιθέτως, οι ομάδες των Ferrari, Aston Martin, AlphaTauri και Williams χρησιμοποίησαν αμφότερους τους αγωνιστικούς οδηγούς τους για το τεστ ελαστικών. Στο στρατόπεδο της Haas, ο Βραζιλιάνος εφεδρικός οδηγός Pietro Fittipaldi ανέλαβε οδηγικά καθήκοντα.

Όσον αφορά το τεστ νεαρών οδηγών, επρόκειτο για αυτούς που είδαμε στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι Συνεπώς, το μονοθέσιο της Red Bull οδήγησε ο Jake Dennis (28χρονος Βρετανός Πρωταθλητής της Formula E φέτος), τη Ferrari ο 24χρονος Ρωσο-Ισραηλινός Robert Shwartzman, και τη Mercedes ο 21 ετών Δανός Frederik Vesti (2ος στο Πρωτάθλημα της Formula 2 φέτος).

Πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της Alpine βρέθηκε ο 20χρονος Αυστραλός Jack Doohan (3ος στη Formula 2 φέτος), ενώ στο cockpit της McLaren ήταν ο 24χρονος Μεξικανός Pato O’Ward (4ος φέτος στο Πρωτάθλημα IndyCar). Την Aston Martin οδήγησε ο 23χρονος Βραζιλιάνος Felipe Drugovich, Πρωταθλητής πέρυσι στη Formula 2 και την AlphaTauri ο 22χρονος Ayumu Iwasa (4ος στη Formula 2 φέτος).

Στην Alfa Romeo βρέθηκε ο 20χρονος Γάλλος Πρωταθλητής της Formula 2 φέτος, Theo Pourchaire, ενώ ο 18χρονος Oliver Bearman οδήγησε το μονοθέσιο της Haas. Στη Williams, το μονοθέσιο μοιράστηκαν ο 18χρονος Βρετανός Zak O’Sullivan (2ος φέτος στο Πρωτάθλημα Formula 3) και ο 20χρονος Αργεντίνος Franco Colapinto, 4ος φέτος στο Πρωτάθλημα Formula 3, o μοναδικός μεταξύ των νεαρών οδηγών (μαζί με τον Iwasa) που δεν οδήγησε στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι.

Η διαδικασία ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση, λόγω διεξαγωγής ελέγχων στην πίστα και μετά από 30 λεπτά δράσης, διακόπηκε με κόκκινη σημαία, λόγω μιας διαρροής νερού που έβρεξε την πίστα στις στροφές 13 και 14, δίπλα από το ξενοδοχείο. Έπειτα από περίπου 4 ώρες δράσης, ο George Russell είχε μία αστοχία μηχανικού εξαρτήματος με τη Mercedes, η οποία οδήγησε σε ατύχημα του Βρετανού στη στροφή 6 και τη διακοπή της διαδικασίας με κόκκινη σημαία. Ο Russell ήταν καλά, αλλά η ημέρα για το μονοθέσιο του τεστ ελαστικών της Mercedes τελείωσε εκεί.

Προς το τέλος της ημέρας, ο Ayumu Iwasa προκάλεσε άλλη μία κόκκινη σημαία, όταν σταμάτησε στην πίστα με την AlphaTauri. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Esteban Ocon με την Alpine, εμπρός από τον πολύ γρήγορο Pato O’Ward στο τιμόνι της McLaren. O Frederik Vesti βρέθηκε στην 3η θέση και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez και Carlos Sainz (που είχε τον ταχύτερο χρόνο το πρωί).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!