F1: Η Red Bull Ford κατέκτησε στο GP Μεξικού την τρίτη νίκη της

Στην πρώτη της σεζόν στη Formula 1, η Red Bull Ford Powertrains πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε τέσσερις αγώνες στο GP Μεξικού, για να ανέβει στη 2η θέση στον αντίστοιχο στατιστικό πίνακα της φετινής σεζόν.

F1: Η Red Bull Ford κατέκτησε στο GP Μεξικού την τρίτη νίκη της

Στην πρώτη της σεζόν στη Formula 1, η Red Bull Ford Powertrains πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε τέσσερις αγώνες στο GP Μεξικού, για να ανέβει στη 2η θέση στον αντίστοιχο στατιστικό πίνακα της φετινής σεζόν.

Μόνο ένας κατασκευαστής μονάδων ισχύος της Formula 1 έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής φέτος περισσότερες νίκες από τη Red Bull Ford Powertrains, η οποία πανηγύρισε την 3η νίκη της στους τελευταίους τέσσερις αγώνες με τον Max Verstappen στο Grand Prix της Πόλης του Μεξικού. Αυτό αποδεικνύει την εξαιρετική πορεία της Red Bull Ford Powertrains στην πρώτη της σεζόν στη Formula 1. Παράλληλα, η ομάδα της Red Bull, που χρησιμοποιεί τις μονάδες ισχύος που φέρουν το μπλε οβάλ έμβλημα, βρίσκεται στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

O Max Verstappen είχε μία εξαιρετική εκκίνηση για να ανέβει από την 5η στη 2η θέση, επωφελούμενος και τα λάθη των αντιπάλων του. Η Red Bull επέλεξε άψογα τον γύρο στον οποίο κάλεσε στα pits τον Ολλανδό οδηγό, ώστε να εκμεταλλευτεί την ποινή 5 δλ. που είχε δεχθεί ο μέχρι τότε πρωτοπόρος του αγώνα, Charles Leclerc για να επιτρέψει στον Verstappen περάσει επικεφαλής. Από εκεί και πέρα, ο Ολλανδός διαχειρίστηκε με επιτυχία μία εκκίνηση από στάση, μία επανεκκίνηση από παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας και συνεχή πίεση μέχρι την καρό σημαία, για να κατακτήσει τη νίκη.

F1 Max Verstappen (Red Bull) 2026 Mexico City GP (11)

Ο team-mate του, Isack Hadjar δεν είχε το ίδιο ευχάριστο αγώνα, καθώς μόλις στον 1ο γύρο, μία επαφή που προκάλεσε ο George Russell μεταξύ τους, έστειλε το Γάλλο οδηγό στην τελευταία θέση. Από εκεί και έπειτα, ήταν αναγκασμένος να κάνει έναν αγώνα ανάκαμψης που επιβραβεύθηκε με μόλις 2 βαθμούς.

Παράλληλα, στο στρατόπεδο της Racing Bulls, της άλλης ομάδας που χρησιμοποιεί τις μονάδες ισχύος της Red Bull Ford Powertrains, ο Arvid Lindblad, που βρισκόταν καθ’ οδόν να σημειώσει καλούς βαθμούς, ενεπλάκη σε μία σύγκρουση με τον Oscar Piastri στους τελευταίους γύρους, η οποία τον έθεσε εκτός αγώνα. Από αυτό επωφελήθηκε όμως ο Liam Lawson, ο οποίος έχοντας εκκινήσει από το pit lane, κατάφερε να βρεθεί στην 7η θέση της οριστικής κατάταξης του αγώνα, έπειτα από διάφορες ποινές που επιβλήθηκαν σε άλλους οδηγούς.

Red Bull

Max Verstappen (1ος): «Ήταν ένας τρελός αγώνας σήμερα και η εκκίνηση καθώς και ο πρώτος γύρος ήταν καθοριστικοί για το αποτέλεσμα. Η ομάδα πήρε επίσης όλες τις σωστές αποφάσεις: τόσο όσον αφορά τη στρατηγική και πότε μπήκαμε στα pits για να πάρουμε το προβάδισμα από τον Charles λόγω της ποινής του. Ακόμη και μετά την κόκκινη σημαία, κάναμε μια πολύ καλή εκκίνηση και, μετά από αυτό, απλώς διατηρήσαμε το προβάδισμα μέχρι το τέλος».

F1 Max Verstappen (Red Bull) 2026 Mexico City GP (8)

«Η Ferrari ήταν γρήγορη, αλλά σήμερα εκτελέσαμε τα πάντα καλά, οπότε ήταν καταπληκτικό που κατακτήσαμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Kimi, έχει κάνει απίστευτη δουλειά φέτος, δεν έκανε σχεδόν κανένα λάθος και πραγματικά αξίζει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Το να το πετύχει σε τόσο νεαρή ηλικία είναι εκπληκτικό και ήταν ένα πολύ ξεχωριστό βάθρο. Νομίζω ότι έτσι έπρεπε να γίνει, με τους τρεις μας, να στεκόμαστε εκεί μαζί του. Ήταν μια πραγματικά ωραία στιγμή».

Isack Hadjar (9ος): «Σήμερα ήταν πραγματικά κρίμα. Γνωρίζαμε ότι το μονοθέσιο είχε ρυθμό πριν τον αγώνα, οπότε θέλαμε απλώς να επικεντρωθούμε σε μια καλή εκκίνηση, και αυτό ακριβώς κάναμε. Κατάφερα να ανέβω στην 5η θέση και ένιωθα πολύ δυνατός στις πρώτες στροφές. Δυστυχώς, ο George έβαλε ένα τροχό του στην εσωτερική στη στροφή 6 και βρέθηκα κατευθείαν στην τελευταία θέση. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ήταν πολύ δύσκολο να ξαναμπώ στη ζώνη των βαθμών».

F1 Isack Hadjar (Red Bull) 2026 Mexico City GP (4)

«Μπήκαμε στα pits για να βάλουμε τα μέσα ελαστικά και, όταν βρέθηκε σε ελεύθερη πίστα, ένιωθα ότι είχα καλό ρυθμό, αλλά τα προσπεράσματα σε αυτή την πίστα είναι πολύ δύσκολα. Ήμασταν άτυχοι με το συγχρονισμό του αυτοκινήτου ασφαλείας και στη συνέχεια, στη δεύτερη επανεκκίνηση, έπεσα πάλι πίσω καθώς με ώθησαν στο γρασίδι. Δεν ήταν ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο, αλλά το μονοθέσιο ήταν πολύ γρήγορο και οι εκκινήσεις μας ήταν καλές, οπότε υπάρχουν σίγουρα θετικά στοιχεία ενόψει Βραζιλίας. Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στον Kimi. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και σήμερα έδειξε μεγάλη ωριμότητα στην οδήγησή του για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα».

Laurent Mekies (επικεφαλής ομάδας της Red Bull): «Πρώτα απ’ όλα, θερμά συγχαρητήρια στον Κίμι για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Έδειξε απίστευτα υψηλό επίπεδο απόδοσης και πρέπει να είναι εξαιρετικά περήφανος για αυτό που πέτυχαν αυτός και η ομάδα του. Για εμάς, αυτή είναι η τρίτη μας νίκη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες με τον Max, και αποδεικνύει το ταλέντο, τη σκληρή δουλειά και το πνεύμα που έχουμε στην ομάδα. Όλοι στην πίστα και στο Milton Keynes έκαναν εξαιρετική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο για να αναστρέψουν την κατάσταση με το μονοθέσιο υπό δύσκολες συνθήκες και να πετύχουν αυτή την πολύ ξεχωριστή νίκη».

F1 Max Verstappen (Red Bull) 2026 Mexico City GP (4)

«Ο Max οδήγησε με απόλυτη μαεστρία και αξιοποίησε κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου από το μονοθέσιο και κάθε χιλιοστό της πίστας για να αντιμετωπίσει όλες τις περιστάσεις που του παρουσιάστηκαν σήμερα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, με το αυτοκίνητο ασφαλείας, την κόκκινη σημαία και την εκκίνηση από στάση, αλλά ο Max ανταποκρίθηκε με τον συνηθισμένο του τρόπο, έδωσε μια εξαιρετικά σκληρή μάχη μέχρι το τέλος και κέρδισε με την αξία του».

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για τον Isack, αφού χτυπήθηκε από τον Gorge και έπρεπε να παλέψει για να αναρριχηθεί από την ουρά του grid. Κάθε φορά που προχωρούσε, οι συνθήκες του αγώνα δρούσαν εναντίον του, αλλά συνέχισε να παλεύει και έκανε πολλά προσπεράσματα.

«Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα αντιμετώπισε όλες τις μοναδικές προκλήσεις του Μεξικού, τόσο όσον αφορά το πλαίσιο όσο και τη μονάδα ισχύος, καθώς και για το εξαιρετικό επίπεδο εκτέλεσης που επέδειξε για άλλη μια φορά. Έχουμε πολλά που θέλουμε ακόμα να βελτιώσουμε στους τελευταίους αγώνες, και θα αξιοποιήσουμε επίσης τα διδάγματα από αυτή την πολύ ξεχωριστή νίκη».

Racing Bulls

F1 Liam Lawson (Racing Bulls) 2026 Mexico City GP (1)

Liam Lawson (7ος): «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας σήμερα, αλλά το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς ξεκινώντας από το pit lane είναι ένα θετικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε. Πιστεύω ότι σίγουρα είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε περισσότερες θέσεις, δεδομένης της ταχύτητας του μονοθεσίου, αλλά βρισκόμαστε σε ισχυρή θέση καθώς κατευθυνόμαστε προς τη Βραζιλία την επόμενη εβδομάδα. Είναι προφανώς μεγάλο κρίμα που ο Άρβιντ δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα, αλλά χαίρομαι που είναι καλά. Ως ομάδα θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στον αγώνα μας για την 5η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών».

Arvid Lindblad (εγκατέλειψε): «Προφανώς αυτό δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Βρισκόμασταν σε καλή θέση για να σημειώσουμε μερικούς βαθμούς, οπότε είναι κρίμα που είχα σύγκρουση με τον Oscar. Ωστόσο, ο ρυθμός ήταν καλός όλο το Σαββατοκύριακο, κάτι που αποτελεί θετικό στοιχείο. Μετά τους τελευταίους αγώνες και τα ατυχήματα στη Μαδρίτη και το Μπακού, έχασα λίγο από τον ρυθμό και την αυτοπεποίθησή μου και δεν μπόρεσα να πιέσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, αλλά επιτέλους αρχίζω να νιώθω ξανά φυσιολογικός. Ανυπομονώ να ολοκληρώσω αυτή την τριάδα αγώνων την επόμενη εβδομάδα στη Βραζιλία, θα είναι ένα ακόμα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο».

F1 Arvid Lindblad (Racing Bulls) 2026 Mexico City GP (3)

Alan Permane (επικεφαλής ομάδας της Racing Bulls): «Ήταν μια μεγάλη και δύσκολη μέρα. Ο Arvid έκανε έναν απολύτως εξαιρετικό αγώνα και συνολικά είχε ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο. Πραγματοποίησε τέλεια εκκίνηση και συνέχισε να κερδίζει έδαφος, βελτιώνοντας τους χρόνους του κατά δύο, τρία, ακόμη και τέσσερα δέκατα ανά γύρο, ενώ παράλληλα διαχειριζόταν τα ελαστικά του. Η σύγκρουση με τον Piastri ήταν ένα ατυχές τέλος σε ένα υποδειγματικό Σαββατοκύριακο και αποτελεί μικρή παρηγοριά το γεγονός ότι ο Oscar δέχτηκε ποινή».

«Ο Liam είχε επίσης έναν απαιτητικό αγώνα. Η ποινή από τις κατατακτήριες δοκιμές μας έβαλε σε μειονεκτική θέση, αλλά εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία για να τοποθετήσουμε μια καινούργια μονάδα ισχύος, αφού ούτως ή άλλως η προηγούμενη θα χρειαζόταν αντικατάσταση κάποια στιγμή μέσα στη φετινή σεζόν. Με την ποινή της Alpine, ο Liam τερμάτισε τελικά 7ος, έχοντας ξεκινήσει από το pit lane, κάτι που αποτελεί απίστευτη προσπάθεια και εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα».

«Φεύγουμε σήμερα με μερικούς πολύτιμους βαθμούς και πολλά θετικά στοιχεία που θα αξιοποιήσουμε καθώς κατευθυνόμαστε προς τη Βραζιλία την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσουμε την τριάδα αγώνων σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα».

F1 Arvid Lindblad & Liam Lawson (Racing Bulls) 2026 Mexico City GP (1)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!