F1: Η McLaren παρουσίασε την MCL38

H McLaren αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνίζεται φέτος στη Formula 1, την MCL38.

F1: Η McLaren παρουσίασε την MCL38

H McLaren αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνίζεται φέτος στη Formula 1, την MCL38.

H McLaren ήταν η πρώτη ομάδα της Formula 1 που είχε αποκαλύψει το χρωματισμό του μονοθεσίου της για τη φετινή χρονιά και τώρα ήρθε η σειρά και του νέου μονοθεσίου. Η MCL38 θα πραγματοποιήσει σήμερα ένα shakedown 200 χλμ. στην πίστα του Silverstone. Η McLaren εντυπωσίασε με την απόδοσή της στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν και θέλει να ξεκινήσει τη φετινή χρονιά με καλό τρόπο, για πρώτη φορά έπειτα από δύο σεζόν που άρχισαν με δυσκολίες και κακά αποτελέσματα.

To τεχνικό τμήμα της ομάδας έχει ενισχυθεί με την έλευση φέτος του Γάλλου David Sanchez από τη Ferrari ως τεχνικού διευθυντή concept οχήματος και του Βρετανού Rob Marshall από τη Red Bull ως τεχνικού διευθυντή μηχανολογίας και σχεδιασμού. Αυτοί οι δύο, μαζί με τον Πίτερ Προδρόμου, τεχνικό διευθυντή αεροδυναμικής, ηγούνται των τεχνικών προσπαθειών της ομάδας από τη φετινή χρονιά, αν και οι δύο νέες αφίξεις δεν είχαν επιρροή στο φετινό μονοθέσιο.

Η ομάδα χρησιμοποιεί από πέρυσι το καλοκαίρι την καινούργια αεροδυναμική σήραγγα στις εγκαταστάσεις του Woking και η MCL38 είναι το πρώτο προϊόν που έχει εξελιχθεί (εν μέρει) σε αυτήν. Το νέο μονοθέσιο δείχνει από τις πρώτες εικόνες, οι οποίες η αλήθεια είναι ότι δεν αποκαλύπτουν πολλά, να αποτελεί εξέλιξη της περυσινής McLaren, με ακόμη πιο λεπτά καλύμματα ψυγείων και πιο εφαρμοστό κάλυμμα κινητήρα. Όπως είναι αναμενόμενο, η pullrod γεωμετρία στην εμπρός ανάρτηση έχει παραμείνει.

McLaren MCL38

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella: «Εισερχόμενοι στη φετινή χρονιά, επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της προηγούμενης σεζόν. Τώρα έχουμε τα πάντα στη θέση τους από πλευράς υποδομών, ανθρώπων και κουλτούρας, ώστε να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και να χτίζουμε πάνω στη δουλειά που έγινε για να επιστρέψουμε στην κορυφή του grid».

«Υπάρχουν πολλές καινοτομίες στο μονοθέσιο, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι τομείς που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε για την έκδοση της παρουσίασης. Αυτοί οι τομείς θα αποτελέσουν τώρα το επίκεντρο της εξέλιξής μας κατά τη διάρκεια της σεζόν, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει».

H McLaren διατηρεί φέτος την ίδια οδηγική σύνθεση, με το Βρετανό Lando Norris να έχει υπογράψει πρόσφατα πολυετή επέκταση του συμβολαίου του και τον Αυστραλό Oscar Piastri να εισέρχεται στη δεύτερη σεζόν του στη Formula 1 με την ομάδα, έχοντας εντυπωσιάσει πέρυσι. Αμφότεροι θα παραμείνουν στην ομάδα τουλάχιστον έως το τέλος του 2026.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!