F1: Ο Lando Norris υπογράφει νέα πολυετή συμφωνία με τη McLaren

H ομάδα της McLaren στη Formula 1 ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πολυετή επέκταση του συμβολαίου του Βρετανού οδηγού Lando Norris, χωρίς να αποκαλύψει τη διάρκεια της συμφωνίας.

F1: Ο Lando Norris υπογράφει νέα πολυετή συμφωνία με τη McLaren

H ομάδα της McLaren στη Formula 1 ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πολυετή επέκταση του συμβολαίου του Βρετανού οδηγού Lando Norris, χωρίς να αποκαλύψει τη διάρκεια της συμφωνίας.

Ο 24χρονος Βρετανός οδηγός της Formula 1, Lando Norris, δεσμεύτηκε μακροπρόθεσμα στην ομάδα της McLaren. To ισχύον συμβόλαιο του Norris με τη βρετανική ομάδα λήγει στο τέλος του 2025, οπότε είναι δεδομένο ότι η νέα συμφωνία διαρκεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2027, πιθανώς και περισσότερο.

Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, είχε δηλώσει ότι αποτελούσε προτεραιότητα για τον ίδιο η δέσμευση των οδηγών του και ειδικά του Norris για τα επόμενα χρόνια, ώατε να μην επιτρέψει σε αντιπάλους να τον αποσπάσουν. Στην υπογραφή της συμφωνίας βοήθησε και το γεγονός ότι η McLaren ήταν πολύ ανταγωνιστική στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, όντας πολλές φορές το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο.

Ο Norris από την πλευρά του, δήλωσε: «Κάθε οδηγός μιλάει σε κάθε ομάδα. Τί μπορεί να σου προσφέρει η τάδε και η δείνα ομάδα, τέτοια πράγματα. Αλλά τίποτα δεν προχώρησε ποτέ περισσότερο από αυτό, βασικά. Έτσι, ναι, έκλεισε αρκετά γρήγορα. Μετά, έχεις συνομιλίες εσωτερικά. Μετά αρχίζεις να μιλάς για τα δικά σου πράγματα και θέλεις να βάλεις τέλος σε κάποιες από αυτές τις φήμες, γιατί δεν είναι καλή ερώτηση για την ομάδα».

Το 2026 η Formula 1 θα εφαρμόσει μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς πλαισίου και μονάδων ισχύος και ο Norris σχολίασε ότι η νέα συμφωνία αφαιρεί μία απόσπαση για τον ίδιο και την ομάδα ενόψει μίας σημαντικής περιόδου: «Πηγαίνοντας προς το 2026 και τους νέους κανονισμούς, αυτό δεν είναι κάτι που νομίζω ότι εγώ ή η ομάδα θέλουμε να σκεφτόμαστε, ή να εστιάζουμε, ή να ξοδεύουμε χρόνο σε μία τόσο σημαντική διετία».

«Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορέσαμε να κάνουμε ό,τι κάναμε πέρυσι, ότι πρόκειται για μια ομάδα με την οποία είμαι από την αρχή, και θέλω να συνεχίσω την ιστορία μου όσον αφορά την επίτευξη του στόχου μου, να κερδίσω αγώνες και Πρωταθλήματα. Η McLaren είναι η ομάδα με την οποία θέλω να το κάνω».

«Είναι αυτοί που με έφεραν στην F1 και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία, οπότε κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι ότι τους το χρωστάω, αλλά είμαι σε μεγάλο βαθμό μέλος της οικογένειας και απολαμβάνω σε μεγάλο βαθμό που βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι πάντα ένα μεγάλο μέρος του θέματος. Δεν θέλω να πάω σε μια άλλη ομάδα και να μην απολαμβάνω τίποτα, οπότε σίγουρα υπάρχουν αυτές οι σκέψεις».

Ο Αυστραλός team-mate του Norris στη McLaren, Oscar Piastri, διατηρεί συμβόλαιο με τη McLaren έως το τέλος του 2026. Η ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Norris έρχεται ένα 24ωρο έπειτα από αντίστοιχη ανακοίνωση της Ferrari για το Charles Leclerc.

Αναφέρεται ότι ο Carlos Sainz διαπραγματεύεται μία διετή ανανέωση με τη Ferrari και υπάρχουν όλων των ειδών φήμες, με ορισμένες πηγές να υποστηρίζουν ότι η επίσημη ανακοίνωση επέκτασης της συμφωνίας αναμένεται άμεσα, ενώ έχει αναφερθεί και ότι οι συνομιλίες έχουν διακοπεί… Επίσης υπάρχουν φήμες ότι ο Alex Albon κάνει προσπάθειες να αποδεσμευθεί νωρίτερα από το πολυετές συμβόλαιο που διατηρεί με τη Williams.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!