Το νέο αγωνιστικό Nissan Formula E

Το e-4ORCE 04, το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Formula E το 2023 παρουσίασε η Nissan.

Το νέο αγωνιστικό Nissan Formula E

Το e-4ORCE 04, το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Formula E το 2023 παρουσίασε η Nissan.

Η Nissan παρουσίασε το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της για τη Formula E, σηματοδοτώντας τη μετάβαση από τα αυτοκίνητα δεύτερης γενιάς του αθλήματος στην «εποχή Gen3». Η ιαπωνική εταιρεία θα συμμετέχει επίσης στη Formula E της σεζόν 2023 με τη δική της ομάδα, εγκαταλείποντας τη συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία DAMS.

Η ένατη σεζόν του πρωταθλήματος της Formula E ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου 2023 στο Mexico City ePrix – η πρώτη φορά που η έναρξη της σεζόν διεξάγεται εκεί. Η ομάδα Nissan e.dams τερμάτισε στην ένατη θέση μεταξύ 11 κατασκευαστών την περασμένη σεζόν και η Nissan φιλοδοξεί σε περισσότερες επιτυχίες την ερχόμενη χρονιά.

Όπως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στο grid της Formula E, η συμμετοχή της Nissan έχει 40% περισσότερη ισχύ από τον προκάτοχό της και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. «Η Formula E αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της τεχνολογίας των ηλεκτρικών και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η σειρά επόμενης γενιάς θα προσφέρει καινοτομία εντός και εκτός πίστας”, λέει ο Guillaume Cartier, πρόεδρος της Nissan.

Η σύνθεση των οδηγών της Nissan έχει επίσης αλλάξει για το 2023. Οι Maximillian Gunther και Sebastien Buemi αντικαθίστανται από τους Norman Nato και Sacha Fenestraz. Η προτίμηση της Nissan να χρησιμοποιεί το νούμερο 23 συνεχίζεται με τον Fenestraz (στα ιαπωνικά «ni» σημαίνει δύο και «san» σημαίνει τρία), ο Nato παίρνει το αυτοκίνητο με το νούμερο 17.

Ο Nato μίλησε για την αποκάλυψη του νέου αυτοκινήτου: «Μου αρέσει πολύ το νέο χρώμα, είναι διαφορετικό και σίγουρα θα ξεχωρίζει στην πίστα. Το σχέδιο με τα άνθη κερασιάς είναι μια υπέροχη πινελιά. Αυτή η σεζόν είναι επίσης ένα νέο ξεκίνημα για μένα, για το οποίο είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος».

Η Nissan θα έρθει σε επαφή με το νέο μονοθέσιο Gen3 στις δοκιμές προετοιμασίας στη Βαλένθια στις 13-16 Δεκεμβρίου. Για τη σεζόν 2023 έχουν προγραμματιστεί 17 αγώνες ρεκόρ, με το London E-Prix να ολοκληρώνει τη χρονιά στις 29 και 30 Ιουλίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!