F1: Η μεγάλη φετινή απογοήτευση του Carlos Sainz

O Carlos Sainz δήλωσε ότι ήταν μεγάλη απογοήτευση για τον ίδιο το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς αντιμετώπιζε δυσκολίες με το πρώτο μονοθέσιο που συνάντησε στην καριέρα του το οποίο μπορούσε να διεκδικήσει νίκες.

F1: Η μεγάλη φετινή απογοήτευση του Carlos Sainz

O Carlos Sainz δήλωσε ότι ήταν μεγάλη απογοήτευση για τον ίδιο το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς αντιμετώπιζε δυσκολίες με το πρώτο μονοθέσιο που συνάντησε στην καριέρα του το οποίο μπορούσε να διεκδικήσει νίκες.

Ο Carlos Sainz αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη απογοήτευση για τον ίδιο φέτος, ήταν το γεγονός ότι διέθετε ένα μονοθέσιο το οποίο είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει νίκες, ωστόσο, είναι αυτό με το οποίο έχει δυσκολευτεί περισσότερο στην καριέρα του στη Formula 1, όσον αφορά τη συμβατότητα με το προσωπικό του στιλ οδήγησης και τις επιλογές στο στήσιμο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν.

Επίσης, ο 28χρονος Ισπανός δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα της Ferrari, η οποία πιστεύει ότι είναι αρκετά νεανική και δεν έχει ωριμάσει ακόμα όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των μελών της. Επίσης, ο Sainz πιστεύει ότι η Ferrari θα καταφέρει να διατηρήσει πίσω τη Mercedes στη μάχη για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών έως το τέλος της χρονιάς.

Ο Sainz αναφερόμενος στο ξεκίνημά του στη φετινή σεζόν, σχολίασε: «Ήταν μάλλον εκνευριστικό. Το βρήκα πολύ απογοητευτικό, ότι μετά από τόσα καλά χρόνια στη Formula 1, έρχομαι στην πρώτη μου χρονιά έχοντας ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και είναι αυτό που δυσκολεύομαι περισσότερο να οδηγήσω. Το βρίσκω απίστευτα απογοητευτικό, ειδικά γνωρίζοντας πόσο καλός είμαι και πόσο καλός ήμουν τα τελευταία χρόνια στη Formula 1, ότι την πρώτη χρονιά που έχω ένα μονοθέσιο για να κερδίσω, το βρίσκω τόσο δύσκολο να το οδηγήσω με το δικό μου οδηγικό στιλ και να το ρυθμίσω σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου».

«Αλλά στη συνέχεια, η πρόοδος στην ανάπτυξη ήταν τεράστια κατά τη διάρκεια της σεζόν και κατάφερα να βρω ένα πολύ καλύτερο επίπεδο. Αλλά στη συνέχεια, καθώς οι ελπίδες μου για το Πρωτάθλημα άρχισαν να αυξάνονται, είχα αυτή την εγκατάλειψη στην Αυστρία, που έκλεψε τη θετική πορεία. Από τότε είχαμε την ποινή στη Γαλλία, ένα δύσκολο αγώνα στην Ουγγαρία, το βάθρο στο Spa, αλλά ακόμα και αν είμαι πολύ πιο ανταγωνιστικός από τον Καναδά και το Silverstone, ακόμα ήταν δύσκολο να έχω μια μικρή σειρά καλών αποτελεσμάτων».

«Αυτό που με κάνει πιο ευτυχισμένο από όλα, είναι ότι φαίνεται πως η ομάδα έχει γυρίσει σελίδα όσον αφορά την καθαρή απόδοση, και φέτος είχαμε ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Είχαμε μεγάλες ευκαιρίες να κερδίσουμε αγώνες. Η ομάδα είναι και πάλι ανταγωνιστική και ξέρω ότι αν φτάσω στο επίπεδο που μπορώ να είμαι, το οποίο πρόσφατα ήταν πολύ πιο κοντά, τότε θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον».

«Θα βελτιωθούμε, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα και θα φροντίσουμε να φτάσουμε και εμείς σε ένα επίπεδο όπου θα κερδίζουμε Πρωταθλήματα. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδώσουμε σε απίστευτο επίπεδο, μεταξύ όλων μας, και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και τον εαυτό μου να φτάσει σε αυτό το επίπεδο».

F1 - Carlos Sainz (Ferrari), GP Ιταλίας 2022

«Η ομάδα μας ωριμάζει και μαθαίνει πολλά από αυτή τη δύσκολη χρονιά. Είναι μια ομάδα που έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά την επιστροφή μας στη διεκδίκηση νικών. Αλλά εξακολουθούμε να κάνουμε λάθη και να μαθαίνουμε. Νομίζω ότι είναι μια νέα ομάδα και είμαστε καινούργιοι στη συνεργασία μεταξύ μας. Νομίζω ότι υπήρξε πρόοδος φέτος και παρόλο που το δεύτερο μισό της σεζόν είναι δύσκολο, νομίζω ότι θα πάρουμε πολλές γνώσεις από αυτό για τους τελευταίους αγώνες και θα το επιδιώξουμε και πάλι του χρόνου».

Όσον αφορά την απειλή της Mercedes για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ο Sainz δήλωσε: «Νομίζω ότι ξέρουμε ότι θα βρίσκονται εκεί σχεδόν κάθε Κυριακή. Ειδικά τις Κυριακές, φαίνεται να ανεβάζουν πολύ ρυθμό σε σχέση με τις κατατακτήριες δοκιμές και είναι πάντα εκεί. Πάντα εκπλήσσομαι με το πως στις κατατακτήριες δοκιμές μπορεί να απέχουν ίσως και ένα δευτερόλεπτο μερικές φορές, και ξαφνικά την ημέρα του αγώνα ο μηχανολόγος σου λέει στον ασύρματο τους χρόνους του Lewis (Hamilton) και του George (Russell) και μερικές φορές είναι ταχύτεροι. Ξέρουμε ότι θα είναι εκεί, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε καθαρά και δίκαια».

F1 - Carlos Sainz (GP Ιταλίας) 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!