F1 – GP Ιταλίας FP3: O Verstappen ταχύτερος

Ο Max Verstappen κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην τελική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ιταλίας, με διαφορά 0,35 δλ. από τον Charles Leclerc.

F1 – GP Ιταλίας FP3: O Verstappen ταχύτερος

Ο Max Verstappen κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην τελική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ιταλίας, με διαφορά 0,35 δλ. από τον Charles Leclerc.

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός του FP3 του GP Ιταλίας, με αρκετά μεγάλη διαφορά 0,35 δλ. από τον Charles Leclerc. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari είναι το φαβορί για την pole position, καθώς οι βασικοί αντίπαλοί του έχουν δεχθεί ποινές στη σειρά εκκίνησης: 5 θέσεις ο Verstappen, 10 θέσεις ο Sergio Perez, ενώ ο Carlos Sainz θα βρεθεί στο πίσω μέρος της σειράς εκκίνησης, καθώς η Ferrari τοποθέτησε 5ο φετινό V6, turbo, MGU-H και MGU-K στο μονοθέσιό του.

O Perez αντιμετώπισε και πάλι προβλήματα με το πτερύγιο της πίσω αεροτομής να κυματίζει με ενεργοποιημένο το DRS, ενώ ο Leclerc ανέφερε ότι η Ferrari αρνείται να στρίψει στην από τις στροφές της Lesmo. Επιπλέον, η Ferrari συνηθίζει να μην χρησιμοποιεί τόσο επιθετικές ρυθμίσεις κινητήρα στα FP3, για να προστατεύει τις μονάδες ισχύος. Οι αγωνοδίκες θα διερευνήσουν το συμβάν με τους Sainz και Bottas, όπου ο Φινλανδός αναγκάστηκε να μπλοκάρει τα φρένα του για να αποφύγει την αργή Ferrari στην προσέγγιση του 1ου chicane.

Αντίστοιχη ποινή έχει δεχθεί και ο Lewis Hamilton. Συνεπώς, στη μάχη για τη δεύτερη θέση εκκίνησης θα δώσουν οι Fernando Alonso, Lando Norris και George Russell, οι οποίοι κατέλαβαν την 5η, 6η και 7η θέση στο FP3 με διαφορά μισού δέκατου του δλ. μεταξύ τους. Ο Ισπανός οδηγός της Alpine δεν χρησιμοποίησε slipstream, ενώ ο Norris εκμεταλλεύτηκε αυτό του Alonso για να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο του.

Ο έτερος οδηγός της Alpine, ο Esteban Ocon (9ος στο FP3), δέχθηκε ποινή 5 θέσεων, καθώς χρησιμοποιεί τον 5ο φετινό κινητήρα εσωτερικής καύσης της Renault. Παράλληλα, ο Mick Schumacher θα δεχθεί ποινή 15 θέσεων επειδή χρησιμοποιεί 5ο φετινό περίβλημα κιβωτίου και εσωτερικά μηχανικά μέρη καθώς και 5o φετινό V6 (5+5+5).

Ο Γερμανός έχασε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας λόγω ενός προβλήματος στο συμπλέκτη ενώ και ο team-mate του στη Haas, Kevin Magnussen, θα εκτίσει ποινή 15 θέσεων, λόγω χρήσης 5ου φετινού V6, turbo και MGU-H. Ο Yuki Tsunoda (8ος) θα δεχθεί ποινή που θα τον στείλει στο πίσω μέρος του grid, ενώ ο Valtteri Bottas έχει ποινή 15 θέσεων.

Στο στρατόπεδο της Williams, o 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries κλήθηκε να αντικαταστήσει την τελευταία στιγμή τον Alex Albon, ο οποίος θα χειρουργηθεί λόγω σκωληκοειδίτιδας. Ο περυσινός Πρωταθλητής της Formula E που θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 αυτό το Σαββατοκύριακο, έχασε τα πρώτα 25 λεπτά της διαδικασίας, καθώς η Williams διευθετούσε τη θέση οδήγησης, τα πεντάλ και την κατανομή βάρους στο μονοθέσιο.

Δεδομένου ότι ο Albon έχει ύψος 1,86 μ., ενώ ο de Vries είναι 1,67 μ. ήταν μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Ο Ολλανδός τα πήγε πολύ καλά, καθώς βρέθηκε μόλις 1 δέκατο του δλ. πίσω από τον team-mate του, Nicholas Latifi, αλλά δεν κατάφερε να κάνει δοκιμαστική εκκίνηση, επειδή άναψε μία προειδοποιητική λυχνία στην οθόνη του cockpit του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!