F1: Η Mercedes βρίσκεται 6 μήνες πίσω σε εξέλιξη

H Mercedes αναφέρει ότι βρίσκεται 6 μήνες πίσω από τις δύο κορυφαίες φέτος ομάδες της Formula 1, όσον αφορά τον τομέα της εξέλιξης.

F1: Η Mercedes βρίσκεται 6 μήνες πίσω σε εξέλιξη

H Mercedes αναφέρει ότι βρίσκεται 6 μήνες πίσω από τις δύο κορυφαίες φέτος ομάδες της Formula 1, όσον αφορά τον τομέα της εξέλιξης.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας πίστας της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Andrew Shovlin, δήλωσε ότι η γερμανική ομάδα βρίσκεται έξι μήνες πίσω όσον αφορά τον τομέα της εξέλιξης του μονοθεσίου από τις κορυφαίες στο φετινό Πρωτάθλημα, Red Bull και Ferrari. Αυτό συνέβη διότι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού της φετινής σεζόν, η Mercedes προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα αίτια που προκαλούσαν αναπηδήσεις.

Ο Andrew Shovlin δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι στην αρχή της σεζόν υπήρχε porpoising και επηρεαστήκαμε από αυτό και πολύ περισσότερο από τους άλλους. Αν θυμηθώ το Μπακού ή το Μονακό, χάναμε ακόμη και έως ένα δευτερόλεπτο στο γύρο, μερικές φορές, μόνο λόγω των αναπηδήσεων».

«Έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά τώρα, δεν ξέρω αν οι κάμερες μπορούν να το δείξουν, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι είμαστε καλύτεροι από τη Ferrari ή τη Red Bull σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, πρέπει να κρατήσουμε το μονοθέσιο σε ένα λιγότερο επιθετικό εύρος ρυθμίσεων από αυτούς. Πλέον δεν είναι πια θέμα porpoising, είναι θέμα εξέλιξης για να πάμε ακόμα πιο μακριά στο εύρος ρυθμίσεων».

«Μέχρι πρότινος, τα πράγματα στην αεροδυναμική σήραγγα ήταν πολύ απλά. Δούλευες στη σήραγγα και υπολόγιζες τις βελτιώσεις, ήταν πολύ απλό. Τώρα πια δεν λειτουργεί έτσι, πρέπει να βρεις μια εξέλιξη που ταυτόχρονα να μην προκαλεί αναπηδήσεις και δεν μπορείς να το προσομοιώσεις αυτό στην αεροδυναμική σήραγγα. Η Ferrari και η Red Bull τα έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα από εμάς, αλλά έχουμε μάθει όσα είχαμε να μάθουμε από αυτούς».

«Βρισκόμαστε σχεδόν 6 μήνες πίσω. Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε, ξέρω ότι είμαστε ακόμα λίγο πίσω, το είδαμε ξανά στη Γαλλία. Βλέπουμε σημάδια προόδου στις δοκιμές μας στο εργοστάσιο. Πιστεύω ότι στους επόμενους δύο ή τρεις αγώνες, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, θα επιστρέψουμε πραγματικά κοντά τους». Η Mercedes ευελπιστεί ότι σε αυτό θα βοηθήσει και η τεχνική υπόδειξη που θα τεθεί σε εφαρμογή στο GP Βελγίου.

«Αυτή τη στιγμή, η εξέλιξη πηγαίνει αρκετά καλά, οπότε πιέζουμε αρκετά δυνατά με το φετινό μονοθέσιο. Αυτό που κάνουμε περισσότερο φέτος είναι να τροποποιούμε εξαρτήματα αντί να φτιάχνουμε εκ νέου τα πάντα. Όταν κοιτάξεις τα πραγματικά μεγάλα εξαρτήματα, όπως οι αεροτομές και το δάπεδο, αυτά είναι τα πολύ ακριβά».

«Αυτά είναι τα εξαρτήματα για τα οποία τις προηγούμενες χρονιές θα κατασκευάζαμε ένα καινούργιο σύνολο, ενώ τώρα αλλάζουμε απλά αυτό που χρειάζεται. Οπότε, από αυτή την οπτική γωνία η εξέλιξη είναι πολύ αποδοτική. Αλλά το σημαντικό πράγματα για εμάς είναι ότι αρχίζουμε να φτάνουμε σε ένα σημείο όπου κατανοούμε καλύτερα πως να βελτιώσουμε την απόδοση υπό αυτούς τους κανονισμούς».

«Αλλά μία πολύ σημαντική ευκαιρία για το υπόλοιπο της σεζόν για εμάς είναι να κάνουμε αλλαγές και να παρατηρούμε την επίδραση που έχουν αυτές και να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Το GP Γαλλίας ένα ήταν πολύ καλό Σαββατοκύριακο όσον αφορά αυτά που μάθαμε. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω του γεγονότος ότι φέρνουμε καινούργια εξαρτήματα και δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα».

Ο διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε: «Από την οπτική γωνία μισοάδειου ποτηριού, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος στο γύρο που πρέπει να καλύψουμε. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Μας λείπει απόδοση στον ένα γρήγορο γύρο και στα αρχικά στάδια του stint. Η αξιοπιστία έχει υπάρξει ένα από τα δυνατά μας σημεία φέτος».

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι η κουλτούρα που έχουμε μέσα στην ομάδα. Το ανοσοποιητικό σύστημα της ομάδας μας επιτρέπει να δουλεύουμε με το σωστό πλαίσιο σκέψης σε δύσκολες στιγμές και οι οδηγοί μας έχουν επίσης αυτή την κουλτούρα. Κάνουν πολύ λίγα λάθη, αξιοποιούν στο έπακρο το μονοθέσιο, είναι έξυπνοι και δεν τα παρατάνε ποτέ».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!