Alonso: H F1 εξακολουθεί να είναι πολύ βαρετή

Ο Fernando Alonso ισχυρίζεται ότι η Formula 1 εξακολουθεί να είναι πολύ βαρετή, παρά τους νέους για φέτος τεχνικούς κανονισμούς.

Alonso: H F1 εξακολουθεί να είναι πολύ βαρετή

Ο Fernando Alonso ισχυρίζεται ότι η Formula 1 εξακολουθεί να είναι πολύ βαρετή, παρά τους νέους για φέτος τεχνικούς κανονισμούς.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fernando Alonso, ο γηραιότερος οδηγός του grid, που αγωνίζεται με την Alpine, κρίνει ότι η Formula 1 εξακολουθεί να είναι πολύ βαρετή, παρά τους φετινούς τεχνικούς κανονισμούς, οι οποίοι έχουν επιτρέψει στα μονοθέσια να ακολουθούν από πιο κοντά το ένα το άλλο, αλλά δεν έχει φέρει πιο κοντά τις ομάδες όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.

Ο Ισπανός λέει ότι αποφάσισε να επιστρέψει πέρυσι στη Formula 1 έπειτα από απουσία δύο ετών, λόγω των επικείμενων τότε τεχνικών κανονισμών. Σε ερώτηση αν οι αλλαγές στους κανονισμούς πέτυχαν το σκοπό τους, ο Alonso απάντησε: «Έτσι κι έτσι. Δυστυχώς, η Formula 1 εξακολουθεί να είναι πολύ προβλέψιμη».

«Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τη Red Bull και τη Ferrari. Μόνο οι Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz και Sergio Perez μπορούν να κερδίσουν. Δεν ξέρω κανένα άλλο άθλημα να είναι έτσι». Ο Ισπανός παραδέχεται ότι οι αγώνες είναι πλέον «πιο διασκεδαστικοί» από ό,τι πριν, δεδομένου ότι τα μονοθέσια μπορούν να ακολουθήσουν το προπορευόμενο από πιο κοντά στις στροφές, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσματα.

«Αλλά είναι ακόμα πολύ βαρετό, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της Formula 1. Πάντα θα υπάρχουν ομάδες που είναι ταχύτερες από τις άλλες». Βέβαια, οι δηλώσεις του Ισπανού πιθανότατα να μην ήταν αυτές, αν βρισκόταν ο ίδιος σε ένα από τα κορυφαία μονοθέσια… Ίσως έχει να κάνει με τις προσδοκίες που είχε από τους φετινούς κανονισμούς. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια εφαρμογής του budget cap για να μειωθούν οι διαφορές δυνατοτήτων μεταξύ των ομάδων.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυριαρχία των δύο κορυφαίων ομάδων έχει αφήσει λίγο πικρή γεύση όσον αφορά την επιστροφή του ο Alonso παραδέχθηκε: «Λίγο… Είναι σπουδαίο ότι μερικές φορές υπάρχει η ευκαιρία να ξεχωρίσεις, όπως στον Καναδά, όταν ξεκίνησα από την πρώτη σειρά με τον Max».

«Κατάφερα να δείξω αυτό που ο κόσμος δεν περιμένει πλέον από εμένα. Αυτά τα πράγματα μου δίνουν κίνητρο, αλλά το να ανέβω στο βάθρο με τις δικές μου δυνάμεις; Είναι δύσκολο να το φανταστώ. Δεν παλεύουμε για νίκες και δεν νομίζω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί γρήγορα. Η ομάδα επικεντρώνεται ήδη στη σεζόν 2023, που το μονοθέσιο θα πρέπει να είναι καλύτερο».

Ο Alonso, που θα γιορτάσει τα 41α γενέθλιά του στις 29 Ιουλίου, επανέλαβε επίσης ότι δεν έχει σημασία η ηλικία των οδηγών, αλλά αυτό που γράφει το χρονόμετρο, σε ερώτηση αν οι γηραιότεροι οδηγοί εμποδίζουν την έλευση νεαρών ταλέντων στο σπορ.

«Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μόνο ο χρόνος στο γύρο μετράει. Αν είσαι αργός, τότε στέκεσαι εμπόδιο στα ανερχόμενα ταλέντα και πρέπει να κάνεις στην άκρη. Αλλά νομίζω ότι είναι άλλοι οδηγοί, όχι εγώ, που εμποδίζουν αυτό το φρέσκο αίμα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!