F1: Τον Αύγουστο οι συνομιλίες ανανέωσης για τον Alonso

Η ομάδα της Alpine και ο Fernando Alonso θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για την ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος της Formula 1 τον Αύγουστο.

F1: Τον Αύγουστο οι συνομιλίες ανανέωσης για τον Alonso

Η ομάδα της Alpine και ο Fernando Alonso θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για την ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος της Formula 1 τον Αύγουστο.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fernando Alonso επέστρεψε στη Formula 1 με την ομάδα της Alpine (με την προηγούμενη ενσάρκωση της οποίας είχε κατακτήσει τους τίτλους του το 2005 και 2006) το 2021, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας κατά τη διάρκεια των οποίων αγωνίστηκε στο WEC (όπου κατέκτησε τον τίτλο και τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans), τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και το Ράλλυ Dakar.

Ο Ισπανός, που θα γίνει 41 ετών στις 29 Ιουλίου, είναι ο γηραιότερος οδηγός του grid, ωστόσο έχει ήδη αναφέρει ότι θέλει να συνεχίσει την πορεία του στη Formula 1 πέραν της φετινής σεζόν, στο τέλος της οποίας λήγει το συμβόλαιό του με την Alpine. Ο team-mate του, Esteban Ocon, έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα που διαρκεί έως το 2024. Η Alpine διατηρεί στους κόλπους της και τον περυσινό Πρωταθλητή της Formula 2, τον 21 ετών Αυστραλό Oscar Piastri, τον οποίο αναμένεται να παραχωρήσει ως δανεικό στη Williams, ώστε να αγωνιστεί με τη βρετανική ομάδα του χρόνου, αν και δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση επί αυτού.

Ο διευθυντής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer, δήλωσε ότι η γαλλική ομάδα δεν έχει ξεκινήσει να συνομιλεί με τον Alonso για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά θα το κάνει μόλις ξεκινήσει το καλοκαιρινό διάλειμμα του Αυγούστου. Από τον πλευρά του, ο Alonso δήλωσε: «Μέχρι στιγμής, δεν ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις. Ο στόχος μου, όπως έχω πει αρκετές φορές, είναι να συνεχίσω, αλλά μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές, θέλω να επικεντρωθώ (στους αγώνες). Αυτόν τον Ιούλιο, έχουμε 4 Grand Prix και πρέπει να σημειώσω βαθμούς, γιατί οι πρώτοι αγώνες ήταν λίγο άτυχοι για μένα».

Στο Βρετανικό GP, ο Alonso σημείωσε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τερματίζοντας στην 5η θέση, ακριβώς πίσω από τη Ferrari του Charles Leclerc. Ο Szafnauer, σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι που θα οδηγούσε την Alpine να μην διατηρήσει τον Alonso και του χρόνου, απάντησε: «Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά είναι μια καλή ερώτηση. Οδηγεί εξαιρετικά και είναι καλός στις κατατακτήριες δοκιμές, αγωνίζεται καλά. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αλλά ας το σκεφτούμε αυτό».

Όσον αφορά την περίπτωση του Oscar Piastri (ο οποίος έχει για μάνατζερ τον -επίσης Αυστραλό- πρώην οδηγό της F1, Mark Webber), ο Γερμανός CEO της Williams, Jost Capito, δήλωσε ότι η βρετανική ομάδα παρακολουθεί ποια συμβόλαια οδηγών λήγουν φέτος και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα όσον αφορά την επόμενη χρονιά, όταν θα υπάρχουν διάφορες επιλογές. Ο George Russell βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση με τον Oscar τώρα, όταν χρειαζόταν μια θέση ως οδηγός της Mercedes που έψαχνε μια ομάδα γι’ αυτόν, ώστε να αποκτήσει εμπειρία και στη συνέχεια να πάει στη Mercedes».

«Νομίζω ότι η Alpine θέλει να κάνει το ίδιο με τον Piastri τώρα. Ο Capito παραδέχτηκε ότι η περίπτωση «δανεισμού» του Piastri στη Williams είναι «σίγουρα μια πιθανότητα, χωρίς αμφιβολία. Αλλά πρέπει επίσης να δούμε για το μέλλον, γιατί αν θέλεις πραγματικά να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να έχεις τους δικούς σου οδηγούς».

Παράλληλα, ο Otmar Safnauer επιβεβαίωσε ότι ο Oscar Piastri θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της Alpine σε κάποια περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής, σε μελλοντικό Grand Prix, αλλά αυτό θα συμβεί μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα και όχι στη Γαλλία, όπως είχε φημολογηθεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!