Η εργοστασιακή ομάδα της Porsche στη Formula E θα συμμετάσχει με τον Αργεντίνο Sergio Aguero, πρώην αστέρα της Manchester City, στον ειδικό αγώνα διασημοτήτων που θα διοργανώσει στο Μαϊάμι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών αγωνιστικών μονοθεσίων. Η Porsche θα θα εκπαιδεύσει τον Aguero να γίνει οδηγός αγώνων.
Το αποκορύφωμα αυτής της περιπέτειας είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας με τα σύγχρονα μονοθέσια της Formula E σε μια παραλλαγή της πίστας του Grand Prix στο Μαϊάμι στις 5 και 6 Μαρτίου. Υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula E, Pascal Wehrlein, ο Aguero θα οδηγήσει την Porsche 99X Electric της τελευταίας γενιάς μονοθεσίων GEN3 Evo.
Ο Aguero δήλωσε: «Αυτό είναι απολύτως τρελό: από ποδοσφαιριστής σε οδηγός αγώνων με ένα από τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Κάθε παιδί είναι εξοικειωμένο με την Porsche. Η μάρκα αντιπροσωπεύει μια εμβληματική κληρονομιά, ιδιαίτερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».
«Με αυτό το σκεπτικό, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους για αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα στο ταξίδι μου στο Μαϊάμι και να εκπροσωπήσω την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα όταν φτάσουμε εκεί».
Το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο Porsche 99X Electric επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 2 δευτερόλεπτων και διαθέτει ένα από τα πιο αποδοτικά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης στον κόσμο.
Περίπου η μισή ενέργεια που απαιτείται για έναν αγώνα, παράγεται από το ίδιο το αυτοκίνητο, μέσω της ανάκτησης ενέργειας από τα φρένα. Το έξυπνο λογισμικό του επιτρέπει να προσαρμόζει ανεξάρτητα τις ρυθμίσεις για κάθε μεμονωμένη στροφή σε μια πίστα.
Στο δρόμο του για να γίνει οδηγός αγώνων για μία ημέρα, ο Aguero εκπαιδεύεται στην πίστα πίσω από το τιμόνι σπορ αυτοκινήτων παραγωγής της Porsche. Ο Αργεντινός λαμβάνει εντατική εκπαίδευση από την ομάδα της Porsche e-sports και δοκιμάζει στους υπερσύγχρονους προσομοιωτές της Porsche Motorsport.