Mε μονοθέσιο F1 στο Bathurst

Στα πλαίσια του πιο διάσημου αγώνα αντοχής της Αυστραλίας, τις 12 Ώρες του Bathurst, η Red Bull άδραξε την ευκαιρία να κάνει μία επίδειξη με ένα μονοθέσιο Formula 1 στην ορεινή και στενή πίστα.

Ο 21 ετών Νεοζηλανδός Liam Lawson, εφεδρικός οδηγός της Red Bull που αγωνίζεται φέτος στο ιαπωνικό Πρωτάθλημα Super Formula, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula 1 στην πίστα του Bathurst, στα πλαίσια του αγώνα αντοχής 12 Ωρών που διεξήχθη το Φεβρουάριο.

O Lawson βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Red Bull RB7 του 2011, η οποία διαθέτει ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, με το γνώριμο ουρλιαχτό πολλών decibel που μας έχει λείψει να ακούμε στη Formula 1 από το 2013.

H πίστα του Bathurst βρίσκεται στο Mount Panorama (Wahluu), της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία και είναι γνωστή για τους αγώνες αντοχής που φιλοξενεί. Πρόκειται για σιρκουί πόλης μήκους 6.213 μ. Πρόκειται για πολύ στενή σε μερικά σημεία της ορεινή πίστα, γεμάτη ανωφέρειες και κατωφέρειες.

Η διαφορά μεταξύ του υψηλότερου και του χαμηλότερου σημείου της πίστας είναι 174 μ. Διαθέτει έγκριση Grade 3 από τη FIA, συνεπώς, είναι κατάλληλη για αγωνιστικά αυτοκίνητα με αναλογία βάρους/ισχύος 2-3 κιλών/ίππο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε έναν αγώνα F1 εκεί, οπότε η βόλτα του Lawson είναι ό,τι πιο κοντινό μπορούμε να απολαύσουμε.

Προεπισκόπηση GP Αυστραλίας

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!