F1: Ο Vasseur διέψευσε τις φήμες αποχώρησης του Mekies από τη Ferrari

O επικεφαλής της ομάδα της Ferrari στη Formula 1, Frederic Vasseur, διέψευσε τις φήμες περί αποχώρησης του Laurent Mekies, αθλητικού διευθυντή της Scuderia, και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του Maranello.

F1: Ο Vasseur διέψευσε τις φήμες αποχώρησης του Mekies από τη Ferrari

O επικεφαλής της ομάδα της Ferrari στη Formula 1, Frederic Vasseur, διέψευσε τις φήμες περί αποχώρησης του Laurent Mekies, αθλητικού διευθυντή της Scuderia, και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του Maranello.

Η απρόσμενη παραίτηση του David Sanchez την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του επικεφαλής μηχανολόγου concept οχήματος της Ferrari (με πιθανότερο προορισμό τη McLaren), πυροδότησε ένα κύμα εικασιών ότι η Scuderia θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέες αποχωρήσεις. Υπήρξαν φήμες ότι ο αθλητικός διευθυντής Laurent Mekies εξέταζε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ενόψει του GP της Σαουδικής Αραβίας, ο επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur, επέμεινε ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της Ferrari απέχει πολύ από αυτό που παρουσίασε ο ιταλικός Τύπος, αν και παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα της σεζόν δεν ήταν σπουδαίο για τη Ferrari. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι φήμες περί μεγάλων προβλημάτων στο ιταλικό στρατόπεδο ήταν εκτός πραγματικότητας, καθώς τόνισε ότι ο Mekies είναι αφοσιωμένος να αποτελέσει μέρος του μέλλοντος της Ferrari.

Ο Vasseur δήλωσε: «Το να υπάρχουν άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι και δυστυχισμένοι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να είσαι δυσαρεστημένος όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που περιμένεις, και εγώ είμαι δυσαρεστημένος. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να δουλεύουμε ως ομάδα, να προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό, και να σημειώσουμε βελτίωση».

«Αλλά το να φύγεις από την εταιρεία είναι μια άλλη ιστορία. Αν θέλετε να μιλήσετε για τον Laurent, δεν ξέρω τι έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά τον γνωρίζω εδώ και 25 χρόνια, από τότε που πήγαινε σχολείο. Τον εμπιστεύομαι, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θα είναι ένας από τους πυλώνες του μέλλοντος της εταιρείας».

Ο Vasseur δήλωσε ότι σε κάθε ομάδα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μετακινήσεις προσωπικού, αλλά ήταν ξεκάθαρος ότι τα βασικά στελέχη της ομάδας είναι δεσμευμένα προς τη Scuderia: «Ειλικρινά, είναι η ζωή της ομάδας. Κάθε χρονιά προσλαμβάνουμε πολλούς ανθρώπους και έχουμε εναλλαγές. Αν θέλετε να μιλήσετε για υψηλόβαθμα στελέχη, δεν νομίζω» (ότι θα αποχωρήσουν).

«Αλλά σίγουρα θα έχουμε ανθρώπους που θα φύγουν από την ομάδα και κάποιους που θα έρθουν στην ομάδα. Έτσι γίνεται σε κάθε ομάδα της F1. Είμαστε μια σταθερή ομάδα. Επίσης χτίζουμε μια ομάδα για το μέλλον και οι σύνδεσμοι είναι καλοί. Οπότε όχι, δεν νομίζω ότι θα φύγουν από την ομάδα άνθρωποι-κλειδί».

Ο Vasseur δεν θέλησε να σχολιάσει τους όρους υπό τους οποίους αποχώρησε ο David Sanchez, ο οποίος αναμένεται να έχει το δικαίωμα να εργαστεί στη McLaren έως τον Ιανουάριο του 2024: «Δεν θέλω να συζητήσω τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου, διότι είναι κάτι που αφορά τους εργαζόμενους και την εταιρεία. Δεν θέλω να αποκαλύψω καμία λεπτομέρεια. Θέλω απλώς να ευχηθώ στον David καλή τύχη για το μέλλον, ότι έκανε καλή προσφορά στην ομάδα, αλλά είναι αυτό που είναι. Δεν θέλω να αποκαλύψω καμία λεπτομέρεια σχετικά με αυτό».

Ενώ έχει αναφερθεί ότι ο τεχνικός διευθυντής της Haas, Simone Resta, ενδέχεται να επιστρέψει στη Ferrari, έπειτα από την αποχώρηση του Sanchez, o Vasseur δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να αποσπάσει τον Ιταλό τεχνικό από την αμερικανική ομάδα. «Πρώτα από όλα, ο Simone είναι τεχνικός διευθυντής μιας από τις πελατειακές ομάδες μας. Κάνει καλή δουλειά με τον Gunther και δεν υπάρχει σχέδιο να κάνουμε κάτι από αυτή την πλευρά».

F1 - Carlos Sainz (Ferrari), GP Μπαχρέιν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!